Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 06-12-2008

Vijf aanhoudingen tijdens horecatoezicht in uitgaanscentrum Breda

BREDA: De agenten belast met het horecatoezicht in het uitgaanscentrum van Breda hebben vannacht een rommelige en rumoerige dienst beleefd. Er waren veel schermutselingen en opstootjes. Er werden vijf
arrestaties verricht.

Een 19-jarige Bredanaar werd omstreeks 03.40 uur aangehouden nadat hij een 19-jarige plaatsgenoot, een bekende van hem, een bloedneus had geslagen. Een 32-jarige Bredanaar werd aangehouden ter zake openbare dronkenschap. Een 31-jarige man uit Dorst werd aangehouden omdat hij cocaïne aan het gebruiken was in de Potkanstraat. Dit werd waargenomen middels het cameratoezicht. Er werd ook gezien dat hij kort voor zijn arrestatie vier pakketjes weggooide. Een 21-jarige Bredanaar moest met de politie mee omdat hij de openbare orde verstoorde. Een 21-jarige Bredanaar werd aangehouden omdat hij een portier van een horecazaak aan de Grote Markt twee vuistslagen in het gezicht gaf. Het incident gebeurde op het moment dat de uitsmijter hem buiten wilde zetten vanwege overmatig alcoholgebruik.

BREDA: Vrijdagavond werd omstreeks 23.30 uur in een portaal van een appartementencomplex aan de Middellaan een 42-jarige zwerver
aangetroffen. Hij werd aangehouden en heeft vandaag een dagvaarding gekregen.

Twee arrestaties na mishandeling

BREDA: Vannacht is omstreeks 04.00 uur op de Havermansstraat een 29-jarige Bredanaar op straat door twee andere mannen mishandeld. De politie arresteerde op basis van de opgegeven signalementen omstreeks 04.25 uur op de Markkade een 20-jarige Bredanaar en een 24-jarige man uit Arnhem. De verdachten zijn in verzekering gesteld. De
achtergronden van deze mishandeling zijn nog niet duidelijk.

De politie kreeg omstreeks 04.00 uur een melding van een forse vechtpartij op de Havermansstraat. Het slachtoffer lag op de grond en had diverse verwondingen aan zijn hoofd. Hij verklaarde door twee mannen mishandeld te zijn. Hij en een drietal getuigen gaven de politie een signalement op basis waarvan twee verdachten werden aangehouden. Het slachtoffer is aan zijn hoofdletsel behandeld in het ziekenhuis.

Dronken automobilist ramt paaltje

BREDA: Vannacht is omstreeks 01.10 uur een 38-jarige Bredanaar op de Baronielaan aangehouden ter zake rijden onder invloed. De verdachte was met zijn auto tegen een paaltje gereden. Hij blies 625 ugl. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. De automobilist, die naar eigen zeggen zeker 10 flessen bier had gedronken, kan een proces-verbaal tegemoet zien.

Drie jongens aangehouden met strijkers

BREDA: De politie heeft gisterenmiddag drie jongens, twee 16-jarige knapen uit Breda en een 15-jarige knul uit Teteringen, op de
Meidoornstraat gearresteerd omdat ze in het bezit waren van vuurwerk. Ze hadden in hun tassen meerdere pakjes strijkers. De politie heeft vervolgens in een woning in de wijk een onderzoek ingesteld, omdat het vermoeden was ontstaan dat de jongens daar het vuurwerk hadden gekocht. In het pand werd op grond van het Vuurwerkbesluit en de Wet Economische Delicten betreden. Er werd echter niets aangetroffen. De jongens worden vermoedelijk doorverwezen naar Bureau Halt.

150 euro boete voor schoenendief

BREDA: Gistermiddag is in een schoenenwinkel aan de Ginnekenstraat een 21-jarige vrouw uit Breda betrapt op winkeldiefstal. Ze liep tegen de lamp omdat het alarm af ging, toen ze naar buiten liep. Ze had een paar zwarte pumps in haar tas gestopt en niet afgerekend. Ze kreeg 150 euro boete die direct door haar moeder, die niets van de diefstal van haar dochter had gemerkt, betaald.

Politie waarschuwt voor mogelijke dievegges

BREDA: De politie waarschuwt voor twee vrouwen die zich bij vooral oudere mensen naar binnen praten met een smoesje met de mogelijke bedoeling om diefstallen te plegen.

Gistermiddag heeft een ouder echtpaar aan de Westmallestraat bezoek aan huis gehad van twee nog onbekende vrouwen van vermoedelijk Noord Afrikaanse afkomst. De vrouwen belden aan en stapten direct nadat er werd open gedaan de woning binnen. Ze vertelden dat ze het huis er naast gekocht hadden en met de nieuwe buren wilden kennis maken. Het huis van de buren staat echter helemaal niet te koop. Ze hadden allerlei vragen over de staat van de badkamer en hebben ook een kijkje boven genomen. De bewoners hielden de vrouwen wel goed in de gaten. Er is vermoedelijk dan ook niets gestolen. Beide vrouwen voldoen aan het volgende signalement: 20-30 jaar, lengte ca. 1.70, slank postuur, zwarte lange rok en zwart lang vest. Beide vrouwen droegen een zwarte hoofddoek en spraken goed Nederlands.

Opvallend is dat de politie een gelijksoortige melding, met dezelfde signalementen, heeft gekregen van eveneens een oudere bewoner aan het Hooghout. Zij hadden het verhaal dat ze door woningruil drie deuren verder kwamen te wonen. Ze wezen allerlei voorwerpen aan in de kamer waarvan ze de Nederlandse naam wilden weten. De bewoner heeft de vrouwen dringend verzocht zijn huis te verlaten. Hij heeft daarna alle buren gewaarschuwd. Van een woningruil blijkt helemaal geen sprake te zijn. De politie waarschuwt mensen voor dieven die dit soort trucs gebruiken om zich binnen te praten en dan mogelijk diefstallen plegen, andere bekende smoesjes zijn het glaasje water en mag ik even bellen want de auto is stuk. Het advies is om dergelijke mensen niet binnen te laten en direct de politie te bellen.


Laatst gewijzigd 06-12-2008 14:53 | © Regio Midden en West Brabant |