LLiNK

Rotterdam, 14 november 2008

-PERSBERICHT-

Het is zo fijn om Surinamer te zijn

De documentaire 'Het is zo fijn om Surinamer te zijn' vertelt het verhaal van een groep jongeren die op geheel eigen wijze bezig zijn om de toekomst van hun land Suriname te verbeteren.

Positieve bijdrage leveren aan ontwikkeling Suriname Vanuit hun 'Dim Sum Academie' nodigen zij gasten uit met wie zij onder het genot van een drankje en een hapje Dim Sum aan hun eigen ontwikkeling werken. Samen met filmmaker In-Soo Radstake maken zij een documentaire over hun uiteindelijke missie: Surinaamse jongeren motiveren en inspireren om hetzelfde te doen als hen: op een positieve wijze een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van Suriname.

President Venetiaan
In een land waar 60 % van de bevolking bestaat uit jongeren onder de 29 jaar, is het duidelijk dat er iets moet gebeuren vanuit de jongeren om Suriname vooruit te brengen. Op welke wijze de jongeren van de Dim Sum Academie dat gaan doen blijft lang onduidelijk, totdat de film een half jaar later vertoond wordt in Paramaribo en er een nieuwe missie ontstaat waarbij zelfs President Venetiaan betrokken raakt.

Ik ben zo blij om Surinamer te zijn, zaterdag 6 december 20:55 uur Ned 3

LLiNK
LLiNK wil met haar programma's op radio, televisie, internet en met haar overige activiteiten zoveel mogelijk kijkers, luisteraars en leden informeren, inspireren en activeren om een bijdrage te leveren aan een duurzame, eerlijke en zorgzame wereld.


---


Noot voor de redactie,