Ingezonden persbericht


Nuzyn opent pop-up store in Amsterdam

Vanaf zondag 7 december

Nuzyn opent op zondag 7 december een pop-up store in Tommy'z Toko, een kapperszaak aan de Admiraal de Ruyterweg in Amsterdam. Gedurende twee maanden is dit hét adres voor tijdloze vrouwen- en mannenmode, accessoires, magazines en schoenen van onafhankelijke ontwerpers en labels als Jeroen van Tuyl en Slow and Steady Wins the Race.

Op zaterdagavond om 18.30 uur, wanneer de laatste klant geknipt is, verlaten de kappers het pand en neemt Nuzyn de Toko over. Op zaterdagavond, zondag en maandag verkopen eigenaren Koos Faber en Amanda Pinatih hier mode voor vrouwen, mannen of allebei, want veel stukken zijn uniseks. Achter elk kledingstuk schuilt een concept, een verhaal dat bij Nuzyn verteld wordt, want daar draait het om: het gedachtegoed van de maker.

Tijdens zijn modellencarrière maakte Koos Faber kennis met veel verschillende ontwerpers en raakte geïnspireerd door hun passie voor het vak en de boodschap die hun werk uniek maakt. Nuzyn vormt een platform voor zijn vrienden uit deze tijd, ontwerpers die een tijdloos beeld neerzetten en onafhankelijk werken zonder een groot team van assistenten, zodat de persoonlijke passie in elk kledingstuk terug te zien is.

Het publiek kon van juni tot oktober dit jaar in Rotterdam al kennis maken met Nuzyn. In de vier maanden dat Nuzyn een pand op de Henegouwerlaan als thuisbasis had, hebben nog meer ontwerpers zich aangesloten bij het podium dat Faber en Pinatih samen bouwen, wat een breed en soms ook uniek assortiment oplevert.

Zo wordt de Reverse lijn van Jeroen van Tuyl exclusief door Nuzyn verkocht. De lijn bestaat uit de meest uitgesproken stukken uit verschillende collecties van deze Rotterdamse ontwerper die bekend staat om het gebruik van klassieke stoffen in combinatie met een moderne en smalle snit. Ook verkoopt Nuzyn als enige in Nederland het Amerikaanse Geoffrey B. Small, geroemd om zijn handgemaakte stukken van recyclede stoffen. Verder is er de collectie van de dit jaar aan de Gerrit Rietveld Academie afgestudeerde Sanne Karssenberg en het werk van jong talent Jiska van Rossum. Met het Italiaanse FQR, Slow and Steady Wins the Race uit New York, de Amerikaans Nederlandse Morgan Mansvelt Beck en de Nederlandse Antwerpenaar Harvey Bouterse, is het assortiment internationaal samengesteld.
Ook zijn er tassen, zonnebrillen van Mykita, sieraden van .925byJasmin en Karel Faber en is er een mooie selectie aan zeldzame tijdschriften.

Ook de prijzen lopen uiteen. Voor ¤59 kun je al in het bezit zijn van een prachtige sjaal van Morgan Mansvelt Beck. Het allerduurste is de superzachte kalfsleren parka van Harvey Bouterse. Met een prijs van ¤3330 moet daar dieper voor in de buidel getast worden.

Je kunt er in ieder geval zeker van zijn dat je lang plezier zult hebben van je aankoop bij Nuzyn, met het tijdloze karakter niet alleen mooi voor nu, maar ook voor later.

>>> Nuzyn en Tommy'z Toko
De pop-up store is een samenwerking tussen Nuzyn en Tommy'z Toko van eigenaar Tommy Hagen. Tommy'z Toko is meer dan een kapperszaak, het is een plek waar verschillende creatieve vormen samenkomen. Zo geeft elke zes maanden een andere kunstenaar het interieur een totale make-over en is het dus ook de moeite waard om eens binnen te lopen wanneer je geen nieuw kapsel nodig hebt.

Nuzyn pop-up store
7 december 2008 ­ 7 februari 2009
Openingstijden:
Zaterdagavond 18.30 ­ 22.00 uur
Zondag en maandag 12.00 ­ 19.00 uur

Adres: Tommy'z Toko, Admiraal de Ruyterweg 85, 1056 ET Amsterdam, 06-27168119

+++