Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Multi Culti Cooking Contest voor jongeren

´Eindelijk echte verdieping in een andere cultuur!´

Docententeam Hilferstheem-Beatrix te Hilversum

Hilton Amsterdam

Apollolaan 138

1077 BG Amsterdam

Abdellah Dami (FunX, NMO Meeting Point) presenteert op 7 december de Multi Culti Cooking Contest in Hilton Amsterdam.

Zo'n zestig leerlingen van tien Noordhollandse scholen uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs strijden op 7 december tegen elkaar om de Multi Culti Cooking Award 2008.

Tijdens deze eindwedstrijd moeten de leerlingen proberen zichzelf te overtreffen door het lekkerste recept uit een andere dan hun eigen eetcultuur te bereiden en te presenteren.

Zij zullen niet alleen worden beoordeeld op hun culinaire kwaliteiten, maar ook op de kennis die ze hebben opgedaan over die andere cultuur, en de manier waarop ze het gerecht presenteren. Daarvoor krijgen de jonge koks op de wedstrijddag nog extra workshops van de Sous-chef van het Hilton, van beeldend kunstenaars en van acteurs en theatermakers.

Het geheel moet resulteren in een culinaire wereldreis op 700 vierkante meter in Hilton Amsterdam. De leerlingen zullen het land van hun keuze (onder meer Turkije, Egypte, Marokko, Frankrijk, China en Vietnam) presenteren aan een deskundige jury, en aan zo´n 200 gasten.

Achtergrond Multi Culti Cooking

In de voorrondes streden per school 60-260 leerlingen in groepjes tegen elkaar in de Multi Culti Cooking projectweek. In deze week werden de jongeren uitgedaagd om zich te verdiepen in een andere cultuur, met als motto: Liefde gaat door de maag!

Daarbij werden groepjes gevormd: de koks verdiepten zich in de culinaire traditie van het gekozen land, de vormgevers gingen op zoek naar opvallende gebruiken om het gerecht te presenteren, terwijl de journalisten onderzoek deden naar belangrijke wetenswaardigheden van het land.

En de prijs waar het allemaal om draait: een kijkje op Nederland vanuit de lucht met Virgin Balloon Flights voor de hele groep!

Deze deskundige jury mag het geheel proeven en beoordelen.

Uriah Arnhem (acteur en comedian) , Roberto Payer (Hilton Amsterdam),Jonah Freud (Kookboekhandel) Sharida Mohamedjoesoef (Nederlandse Moslim Omroep)



Ingezonden persbericht