Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

4 uur durend live spektakel met gratis toegang

JUBILEUM NIGHTLIVE XS EN LOCALS ONLY! ON TOUR: 10 LIVE OPTREDENS IN 013

Op 7 december vindt bij poppodium 013 in Tilbug een bijzondere editie plaats van Dommelsch Locals Only! On Tour: samen met het radioprogramma NightLive XS, dat haar 5 jarig jubileum viert, zullen maar liefst 10 bands een live optreden verzorgen in een vier uur durend spektakel dat gratis toegankelijk is. Onderdeel van de line-up zijn de topacts Sabrina Starke en de Belgische band dEUS, waarbij laatstgenoemde dezelfde avond in 013 een volledig concert verzorgt.

Ook treden in 013 alle zes Local Heroes op die in het kader van Dommelsch Locals Only! On Tour in het seizoen 2008-2009 een groot aantal festivals en poppodia bezoeken: Wilsum, Airbag, The Excitors, Chemisphere, Kern Koppen en Outerspace Overdose. De line-up wordt gecompleteerd door Solo uit Utrecht en de Tilburgse rockband Daybroke. De optredens vinden plaats in de Kleine Zaal en Batcave tussen 14.00 en 18.00 uur en zijn gratis toegankelijk maar wil je zeker zijn van een plaats, meld je dan van te voren aan op de gastenlijst door een e-mail met je naam te sturen naar: win@livexs.nl. Aan de deuren van 013 die 7 december om 13.30 uur open gaan geldt namelijk vol = vol.

Jubileum
Met het vier uur durende live spektakel wordt het vijfjarig jubileum van het inmiddels digitaal te beluisteren radioprogramma NightLive XS gevierd en zal vanaf 14.00uur ook live worden uitgezonden via KXradio, het internet radiostation van Rob Stenders. In de speciale jubileumuitzending zullen oud-medewerkers als Anton Slotboom, Wilbert Stuifbergen en Klaas Leeghwater terugkeren in de show.

Dommelsch Locals Only! on Tour - lichting 2008-2009 Elk jaar worden door het Nederlandse publiek en een vakjury (LiveXS Popmagazine, Fabchannel, KXradio en Dommelsch) de zes beste acts van Dommelsch Locals Only!, ofwel de 'Local Heroes', gekozen. De winnaars van 2008 zijn Wilsum, Outerspace Overdose, Chemisphere, Kern Koppen, The Excitors en Airbag. Zij toeren dit najaar in wisselende samenstellingen langs toonaangevende Dommelsch poppodia door heel Nederland. De Kampense formatie Wilsum is daarbij als 'Dommelsch Local Hero 2008' als enige tijdens alle edities van de partij. Speciaal voor Dommelsch Locals Only on Tour portretteerde glamour-, muziek- en fashionfotograaf Marc Deurloo de Local Heroes op bijzondere wijze.

Over Dommelsch Locals Only!
Dommelsch Locals Only is Nederlands grootste platform voor independent talent. Het biedt een uitgebreid pakket aan ondersteunende elementen waar talentvolle nieuwe bands de ruimte krijgen zich inhoudelijk verder te ontwikkelen en om zich op podia, radio, televisie en internet te presenteren voor een groter publiek. Muziekliefhebbers kunnen zo -veelal gratis- kennis maken met nieuw talent.

Touragenda Dommelsch Locals Only! on Tour
07 december 013, Tilburg (alle bands, dEUS, Sabrina Starke, Solo, Daybroke) 12 december Bosuil, Weert (SAT2D, Chemisphere, Outerspace Overdose) 19 december Effenaar, Eindhoven (The Excitors, Kern Koppen, Wilsum) 17 januari Simplon, Groningen (middagprogramma gelijktijdig met Noorderslag Eurosonic, alle bands)
27 maart Tivoli de Helling, Utrecht (start stemperiode, alle bands) 02 mei Sugar Factory, Amsterdam (bekendmaking Local heroes 2009, alle bands) 15 mei Play Festival, Hasselt België (alle bands)


- EINDE PERSBERICHT -

Foto's zijn te downloaden van internet www.het-monumentale.nl/downloads.php OF binnen te halen met de volgende RSS-feed: http://www.box.net/public/v3ricd4hnc/rss.xml

HET MONUMENTALE
promotie & educatie voor de muzieksector

Evelyne Levêke
evelyne@het-monumentale.nl - www.het-monumentale.nl

NEDERLAND
Jansveld 31, 3512 BE Utrecht, Nederland
Postbus 553, 3500 AN Utrecht, Nederland

+31 (0)30 - 785 5887
+31 (0)6 - 4500 8427

DUITSLAND
Krossener Strasse 27, 10245 Berlin, Deutschland

+49 (0)30 - 503 47141
+49 (0)1577 - 5181862