Ingezonden persbericht


Persbericht,

Leiden, 2 december 2008

Zondagmiddaglezing: CLUB KARMA door Saskia Konniger 7 december 2008 in Museum Volkenkunde

Eén zondagmiddag per maand organiseert Volkenkunde een lezing over een actueel onderwerp. In 2005 vertrekt Saskia Konniger, journalist en als onderzoeker verbonden aan Museum Volkenkunde, naar India. Haar debuutroman 'Club Karma' die naar aanleiding hiervan verschenen is in 2008, vormt de leidraad van deze boeiende lezing.

Saskia Konniger voert de toehoorders mee naar India. Aan de hand van haar uiteenlopende ontmoetingen, belevenissen en observaties schetst ze een beeld van het land anno nu. De reis begint in Bombay|. Daar bemachtigt ze een rol als figurant in een echte Bollywoodfilm. Als insider komt ze van alles te weten over de invloedrijke Indiase filmindustrie. Ook belandt ze er in de gay-scene. De houding tegenover homoseksualiteit in India blijkt erg star en homoseksualiteit is er zelfs strafbaar. De betekenis van religie, het hindoeïsme, in het dagelijks leven en de complexiteit van de godenwereld is een ander thema van de lezing. En altijd al willen weten waar je op moet letten als je een kameel koopt? Saskia Konniger kent de klappen van de zweep.

Aanvang: 15.30 uur. Arrangementsprijs: ¤ 10,00 (lezing en borrel, inclusief museumentree). Museumkaarthouders, leden van de Vriendenvereniging en studenten van de Universiteit Leiden en de Hogeschool Leiden betalen de speciale prijs van ¤ 5,00.

Zondagmiddaglezing 7 december (15.30 uur): Club Karma door Saskia Konniger Museum Volkenkunde | Steenstraat 1 Leiden
t 071 5168 800 | www.volkenkunde.nl | info@volkenkunde.nl Openingstijden: di tm zo 10-17 uur. Het museum is gesloten op 25 dec, 1 jan, 30 april en 3 okt. Entree (inclusief tijdelijke tentoonstelling MUSIC IN MOTION) 8,50 / 5,00; mk/65+ en kinderen korting