Nederlandse Tafeltennisbond

Finales Nationale B- en D-Meerkampen in Rotterdam Zondag 7 december worden de finales van de Landelijke Seniorenmeerkampen in de accommodatie van AA-Drink/FvT gespeeld. Spelers van deze vereniging maken kans op meerdere titels, zowel bij de dames als bij de heren.
Er zal zondag hoogstaand spel ten beste gegeven worden. Bij de dames B liet Sabina Larmene al in de vorronden een erg goede indruk achter. Zij wordt in deze finale vergezeld door teamgenote Charell Schoonbrood. De vereniging SKF heeft met Renate Guitjens, Tali Cohen en Annewyke Appels drie ijzers in het vuur. Tot de outsiders behoren Barbara vd Grijn (Swift D), Maaike Dekkers (VDN Salamanders) en Christa Benit (Scylla). De jeugdige talenten Rianne van Duin (Spirit) en Alice Barendregt (Bultman Smash) completeren het deelnemersveld.

Ook bij de heren B is AA-Drink/FvT met twee spelers goed vertegenwoordigd. Jeroen Kivits miste vorig jaar nipt de eindzege. Cosmin Stan kwam toen nog niet verder dan de voorronden van de D (!) meerkampen. Net als AA-Drink/FvT levert De Treffers '70 met Pepijn Leppers en Henk Jan Wils twee finalisten. Wils schopte het ook vorig jaar tot de finale van de B-meerkampen. Frank Hollak (Messchendorp Pallet), Steffen Greup (Scylla), Tycho Dekkers (US) en Frank op den Kamp (Kluis) zijn de overige kanshebbers in deze sterk bezette finale.

Bij de dames D is geen uitgesproken favoriet te noemen. Alle finalisten lieten in de vorige ronde een steekje vallen waardoor het een zeer spannend toernooi belooft te worden. Ilse Leegwater (Spirit), Karin van der Vegt (DTV '84), Sandra van Gaalen (TTV YOS), Jasminka Oeij (AA-Drink/FvT), Leoni Veldhuis (Messchendorp Pallet), Kristin Pinckaerts (Kracht en Vriendschap), Jessica Evertzen (DTS), Janninka Kin (TT Zwolle) en Kelsey Krijgh (Vice Versa) zullen onderling uitmaken wie de C licentie in handen krijgt.
De finalisten van heren D kenden de langste aanloop naar deze dag. Na drie lange ronden bleek dat uiteindelijk de afdeling West zes van de negen finaleplaatsen heeft ingenomen. Taverzo levert hier maar liefst vier finalisten. Justin vd Bout, Elton Roos, Semir Korac en Quinten Geeraerts. De overige spelers die de afdeling West vertegenwoordigen zijn Mark vd Broek (Pecos) en Anton Steijn (VDN Salamanders en ook vorig jaar finalist). De grootste uitdager van deze groep is Fons van Workum (ATC Nijmegen) die overtuigend zegevierde in de halve finale. Ook Remco van Domburg (TTV Slagvaardig) en Bas Hensbergen (ATC Nijmegen) zullen zich willen mengen in de strijd om een C licentie. De wedstrijden beginnen om 10:30 aan het Akkeroord in Rotterdam.

Bij dit evenement kan speciale controle plaats vinden op niet toegestane rubbers en/of lijmen. Met alle gevolgen van dien.

Gegevens van deze en vorige ronden zijn ook te vinden via Toernooien Indelingen en Toernooien Uitslagen.