Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district
Oosterhout , 07-12-2008

Brandjes in Veen, bezorgen politie en brandweer handenvol werk

VEEN: Politie en brandweer hebben vannacht tot drie keer toe brandjes moeten blussen in Veen. Het ging om een in brand gestoken houten pallet en een auto. Ook werd een stapel autobanden in brand gestoken. De politie is nog op zoek naar de daders. Burgemeester Naterop betreurt het vandalisme.

Omstreeks 22.30 uur werd gemeld dat op de van der Loostraat een houten pallet in brand stond. In het vuur stond een gasfles. Vermoedelijk hebben de brandstichters de gasfles geopend waarna het uitstromende gas middels een lont tot ontbranding werd gebracht. Er zijn drie jongens gezien die mogelijk de brand veroorzaakt hebben.

Vervolgens werd omstreeks 00.15 uur gemeld dat op de kruising
Witboomstraat / Mussentiend een auto in brand was gestoken. De brandweer heeft de brand geblust en er hekken omheen gezet. Later vannacht werd hetzelfde voertuig nog twee keer in brand gestoken, waarbij ook pallets op het vuur werden gegooid. Op de Hardenbergh / Witboomstraat werd omstreeks 03.50 uur een stapel autobanden in brand gestoken. Ook hiervoor werd de brandweer gewaarschuwd.

Het wrak is afgezet en is conform het gemeentelijk beleid niet weggehaald. Dat is immers op gericht dat de veroorzakers hun eigen rotzooi hebben opruimen.

Burgemeester F. Naterop van Aalburg betreurt de brandstichting en wijst deze af: "Gelukkig is vannacht de veiligheid van de bewoners niet in het geding geweest. Ik keur dit vandalisme af. Ik hoop dat ik donderdagavond tijdens de discussieavond in de voetbalkantine van Achilles in gesprek kan komen met de jongeren uit Veen. Er moet toch een andere manier zijn om je vertier te hebben dan het stichten van branden" aldus Naterop.

Donderdagavond 11 december vindt vanaf 20.00 uur op initiatief van de werkgroep Oud- en Nieuwviering Veen een avond plaats waarin met de inwoners van Veen over de invulling van de Oud- en Nieuwviering gesproken wordt. Met hun initiatief willen zij het positieve beeld dat over Veen is ontstaan rondom de viering van Veen 900 proberen vast te houden. Burgemeester Naterop ondersteunt dit initiatief van harte.

Twee arrestaties na vechtpartij

OOSTERHOUT: De politie heeft vannacht omstreeks 01.20 uur op de Sperwerstraat twee jongens uit Oosterhout (17 en 18 jaar) aangehouden die verdacht worden van het mishandelen van een 19-jarige
Oosterhouter. Het incident vond plaats in het jongerencentrum aldaar. Het slachtoffer deed aangifte en verklaarde dat hij zonder dat hij zelf enige aanleiding had gegeven door die twee knapen was mishandeld. Een van die knapen zou hem bij zijn hoofd gepakt hebben en hem op die manier naar buiten hebben willen trekken. Het slachtoffer verweerde zich maar kreeg daarbij van die andere knul een klap op zijn gezicht. Er werd direct ingegrepen door medewerkers van de beveiliging die de verdachten van het slachtoffer hebben gescheiden en verdere escalatie voorkwamen. De bewakers hebben de verdachten overgedragen aan de politie.

Eerder zaterdagavond werd in hetzelfde jongerencentrum een 20-jarige Oosterhouter aangehouden ter zake huisvredebreuk. Hij was, terwijl hij een verbod heeft om gemeentelijke sport- en horeca accommodaties te bezoeken, toch naar binnen gegaan. Hij is overgedragen aan de politie en heeft een proces-verbaal gekregen.

Poolse man aangehouden na vernieling

KAATSHEUVEL: De politie heeft zaterdagavond omstreeks 21.40 uur op een camping aan de van Haestrechtstraat een 22-jarige Poolse man
aangehouden ter zake vernieling. Hij had tijdens een onenigheid met landgenoten met zijn vuisten een raam van een caravan vernield Zijn handen waren bebloed. In de bewuste caravan zaten een aantal gasten. De verdachte wilde niet vertellen waarover de ruzie ging, hij toonde zich wel bereid de schade te vergoeden.

Slachtoffer door omstanders uit het water gehaald

DUSSEN: Zaterdagavond is omstreeks 20.30 uur een 54-jarige man uit Gorinchem langs de Binnen te water geraakt. Hij werd door omstanders uit het water gehaald. Hij ligt nu in een ziekenhuis in Gorinchem op de IC.

Een 52-jarige man uit Dussen verklaarde dat hij een fiets tegen een boom zag liggen en hulpgeroep hoorde. Hij zag dat het slachtoffer in het water stond. Hij kleedde zich uit en riep de hulp in van twee voorbijgangers, een 47-jarige man uit Poederoijen en een 35-jarige man uit Almkerk. De man uit Dussen is vervolgens te water gegaan en heeft samen met die twee andere mensen het slachtoffer uit het water gehaald. Kennelijk is het slachtoffer, die vermoedelijk onder invloed was van alcohol, met zijn fiets tegen een boom tot stilstand gekomen, waarna hij te water is geraakt. Het slachtoffer is met de ambulance naar het Beatrix Ziekenhuis in Gorinchem vervoerd.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 07-12-2008 13:27 | © Regio Midden en West Brabant |