Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 16.30 uur

Utrecht, 07-12-2008

Auto te water

TIENHOVEN Op zondag 7 december kreeg de politie de melding van een auto te water bij een sloot gelegen naast de Nieuweweg. Hier werden zes personen aangetroffen die overstuur langs de kans stonden. De auto lag op de zijkant in het water. Twee 20-jarige mannen uit Maarssen bleken gewond: de ene man had nek- en rugletsel, de andere man had ribben gebroken. Zij zijn de vermoedelijke inzittende en bestuurder van de auto. Beiden zijn per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Bij een van de 20-jarigen is een bloedtest afgenomen omdat hij de mogelijke bestuurder is.

Omdat er ook sprake zou zijn geweest van een vechtpartij na het ongeluk werden een 18-jarige en een 19-jarige man uit Tienhoven gehoord. Bij de 19-jarige man is het rijbewijs ingevorderd nadat hij 390 ug/l blies en daarvoor had verklaard in een auto te hebben gereden naar de plek van het ongeval. De politie doet nader onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Oproep getuigen: Gewapende overval

VIANEN Op zaterdag 6 december heeft rond 15.45 uur een gewapende overval plaatsgevonden op een winkel aan de Vijfheerenlanden. Een man kwam de winkel binnen en bedreigde het aanwezige personeel met een wapen. De personeelsleden vluchtten de winkel uit en alarmeerden de politie. Intussen ging de dader ervandoor met een geldbedrag. Hij stapte met de buit bij een mededader in een kleine rode auto en zij reden weg. De politie heeft met diverse eenheden de omgeving afgezocht maar trof de verdachten niet meer aan.

Signalement daders:

Dader 1:

Man, tussen 20 en 25 jaar, tussen 1.65 1.70 cm lang, licht getinte huidskleur, tenger postuur, kort zwart haar, sprak Nederlands. Doreg een donkere korte jas, spijkerbroek, donkere schoenen.

Dader 2 (in auto):

Man tussen 18 en 20 jaar, tussen 1.75 en 1.80 cm, licht getinte huidskleur, bollig postuur, donker kort haar, rond dik gelaat.

Er is inmiddels een buurtonderzoek gehouden in de omgeving van de overval. De recherche doet nader onderzoek en roept getuigen op zich te melden bij de recherche in Nieuwegein via tel. 0900-8844.

Bekeuringen voor baldadigheid

IJSSELSTEIN De politie heeft op 7 december om 01.00 uur drie jongens bekeurd voor baldadigheid. Surveillerende collegas zagen de twee 17-jarige en een 19-jarige jongen op de Utrechtsestraat met een vlaggenmast lopen die ze vervolgens in een straatput stopten. Daarop verbaliseerden de agenten de vandalen.

Verboden toegang

NIEUWEGEIN Op de Gerard ter Borchhage werden op 6 december rond 21.50 uur vijf jongeren aangetroffen onder een onderdoorgang bij de weg stonden. De politie ging hier kijken na een overlastmelding van omwonenden. De jongeren mogen hier niet staan in verband met verbod toegang (art. 461SR) . Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole

VIANEN Op de Stuartweg werd op 6 december tussen 14.45 17.15 uur een snelheidscontrole gehouden. Hierbij werden 1.238 voertuigen op snelheid gecontroleerd. In totaal reden 300 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid was 89 km/u waar 50 km/u maximaal is toegestaan.

Ongeval met letsel
NIEUWEGEIN Op de Houtenseweg is op 5 december om 14.30 uur een 32-jarige automobilist uit Utrecht tegen een boom gereden. De man verklaarde zijn telefoon te willen pakken, hierdoor de macht over het stuur te hebben verloren en vervolgens in een slip te zijn geraakt. Hierdoor raakte hij van de weg en klapte met zijn voertuig tegen een boom. Hij is per ambulance met verwondingen aan het hoofd overgebracht naar het UMC