KNHS

terug

Gert-Jan Bruggink derde in München
7 december 2008
Bruggink-Wings

MUNCHEN (KNHS) - In de Grote Prijs van München, die tevens de zesde en laatste wedstrijd was in het kader van de Riders Tour, werd Gert-Jan Bruggink (Weerselo) met Primeval Wings (Lexicon x Columbus) derde. De hoofdprijs van 45.000,-- euro ging naar de Brit Tim Gredley met de KWPN gefokte Omelli (Burggraaf x Equador), voor de Duitser Carsten Otto Nagel met de Holsteiner Corradina.

Bruggink had de pech behoorlijk aan het begin van het veld van start te moeten gaan, waardoor zijn tijd van 34.53 seconden de richttijd werd. Nagel dook als eerste onder de tijd van Bruggink door en daarna was het nog de laatste starter in het veld die uiteindelijk de allersnelste tijd noteerde. Voor Bruggink was er een cheque van 20.000,-- euro. Uriel Taken (Gorssel) eindigde met Rendez Vous op de 13de plaats.
De Riders Tour, die over zes wedstrijden is verreden, werd in München winnend afgesloten door Carsten Otto Nagel, die het jonge talent en landgenote Janne-Friederike Meyer achter zich liet. De Duitser Marcus Ehning eindigde als derde in deze competitie, terwijl Bruggink als vijfde in de eindstand finishte.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Meer info zie: www.engarde.de

Uitslag Grote Prijs München:


1) Tim Gredley (Eng) - Omelli - 0 / 0 - 33.70
2) Carsten-Otto Nagel (Dui) - Corradina - 0 / 0 - 34.45
3) Gert-Jan Bruggink (Weerselo) - Primeval Wings - 0 / 0 - 34.53 13) Uriel Taken (Gorssel) - Rendez-Vous - 4

Finale Riders Tour:


1) Carsten-Otto Nagel (Dui) - 75

2) Janne-Friederike Meyer (Dui) - 63

3) Marcus Ehning (Dui) - 43
5) Gert-Jan Bruggink (Weerselo) - 32

Foto: Gert-Jan Bruggink met Primeval Wings door: www.melissen.net