Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 18.30 uur

Utrecht, 07-12-2008

Verkeersongeval met letsel

SOESTERBERG Op 6 december vond om 12.40 uur een aanrijding tussen twee personenautos plaats op het Zeisterspoor tussen de Laan Blusse van Oud Alblas en de Richelleweg. Een 55-jarige bestuurder uit Amersfoort wilde keren op de weg. Op dat moment trachtte een 34-jarige bestuurder uit Maarssen de auto te passeren. Vervolgens ontstond een aanrijding. Hierbij raakte de 55-jarige bestuurder bekneld. Nadat hij uit zijn voertuig was bevrijd door de brandweer werd hij per ambulance overgebracht naar het UMC in Utrecht. Een 28-jarige man uit Arnhem en een 26-jarige vrouw uit Maarssen inzittenden in de auto van de 34-jarige bestuurder liepen eveneens letsel op aan respectievelijk nek en borstbeen en nek. Zij werden overgebracht naar ziekenhuis de Lichtenberg. De Regionale Verkeersdienst van Politie heeft onderzoek gedaan op de plek van het ongeval.

Pizzakoerier beroofd

BAARN Op de Hilversumsestraatweg is op 6 december om 22.00 uur een 16-jarig pizzakoerier het slachtoffer geworden van een beroving. De jongen wilde een bestelling wegbrengen en reed een donker zijpaadje in toen hij besprongen werd door twee onbekende mannen. Er onstond een worsteling maar de jongen kon niet voorkomen dat de verdachten zijn portemonnee meenamen. Vervolgens ging het duo er te voet door de bebossing van het zijpad. De koerier ging terug naar de pizzeria en belde daar de politie.

De politie heeft de zaak in onderzoek. Een politiehond heeft nog gezocht in de omgeving, maar hierbij werd niemand aangetroffen.

Aanrijding met letsel

EEMNES Op een rotonde bij de Zuidersingel is op 5 december om 13.00 uur een 55-jarige man uit Eemnes gewond geraakt na een aanrijding met een personenauto. De 61-jarige automobilist uit Schiedam verleende geen voorrang aan de 55-jarige fietser die op de rotonde reed. Het slachtoffer kwam ten val en liep heupletsel op door de aanrijding. Het ambulancepersoneel onderzocht het slachtoffer, maar hij hoefde niet naar het ziekenhuis.

Snelheidscontrole

EEMNES In verband met meldingen over te hard rijden op de Laarderweg heeft de wijkpolitie op 5 december tussen 11.10 en 11.40 uur een snelheidscontrole gehouden met behulp van de lasergun. In totaal werden 15 bestuurders aan de kant gezet voor overschrijdingen van snelheden tussen 13 en 27 km per uur. Op de weg mag 30 km/u worden gereden. In totaal werden 45 autos gecontroleerd.