Van den Hoogenband manager Eiffel Topsport Community


ARNHEM, 20081207 -- Vanaf 1 januari 2009 verbindt Pieter van den Hoogenband zich aan zakelijk dienstverlener Eiffel. Hij wordt binnen Eiffel verantwoordelijk voor de Eiffel Topsport Community. "Zo blijft topsport óók in mijn maatschappelijke carrière een belangrijk deel van mijn leven. Een mooie uitdaging en een mooie kans om mij verder te ontwikkelen."

Ton Hegeman, vanuit de directie van Eiffel onder andere verantwoordelijk voor Innovatie & Business Development: "Eiffel en Pieter kennen elkaar al wat langer dan vandaag. Pieters zwemteam in Eindhoven, Eiffel Swimmers NZE, maakt al sinds begin 2007 deel uit van de Eiffel Topsport Community. Wij zien Pieter als de perfecte schakel tussen topsport en bedrijfsleven. Voor Pieter is dit een mooie overgang van zijn leven als topsporter naar een maatschappelijke carrière. Hij krijgt bij ons alle ruimte om zich verder te ontwikkelen. De komst van Pieter is voor ons een kans om het proces van kennisdelen tussen topsport en bedrijfsleven te versnellen. Het is een logische stap in de verdere ontwikkeling en uitbouw van de Eiffel Topsport Community."

Pieter van den Hoogenband: "Eiffel en ik passen bij elkaar. Ik heb Eiffel leren kennen als een club die vooruit wil, niet bang is om het nét even anders te doen en altijd gaat voor de top. Dat sluit aan bij de manier waarop ik mijn sport beleef. Er was absoluut sprake van een klik. Het is een bedrijf waar ik voor de volle honderd procent mijn ervaring uit de topsport kan benutten en waar ik me op maatschappelijk vlak kan gaan ontwikkelen." Naast zijn werkzaamheden voor Eiffel blijft Pieter van den Hoogenband verbonden aan Sanex. Daarnaast houdt hij ruimte om ook andere activiteiten te blijven verrichten.

Eiffel Topsport Community
Het Arnhemse bedrijf werkt binnen de Eiffel Topsport Community samen met drie topsportclubs: basketballclub EiffelTowers Den Bosch, de Amsterdamse hockeyclub AH&BC en Eiffel Swimmers NZE in Eindhoven. Het is de bedoeling de Eiffel Topsport Community uit te bouwen tot een platform waar sport, bedrijfsleven en wetenschap elkaar ontmoeten. Met als doel het delen van kennis, het initiëren van innovaties en het ontwikkelen van talent om zo tot topprestaties te komen. Van den Hoogenband zal zich inzetten om de verbinding tussen topsport en bedrijfsleven verder uit te bouwen door kennis uit te wisselen en contacten te leggen met bijvoorbeeld coaches, bestuurders, wetenschappers en bedrijfsleven.

De beste
De Eiffel Topsport Community is een initiatief van Eiffel. De 800 professionals van de landelijk opererende organisatie ondersteunen klanten met expertise, ervaring en complete dienstverlening op gebieden waar de klant in zijn bedrijfsvoering mee te maken heeft. Denk bijvoorbeeld aan procesoptimalisatie, aan gebiedsontwikkeling, of aan implementatie van wet- en regelgeving. Eiffel is al jarenlang nauw met sport verbonden. Ton Hegeman: "Wij denken en doen bij Eiffel vanuit cultuur. Wij willen in wat we doen de beste zijn, in ons geval in de dienstverlening op juridisch, financieel en procesmatig gebied. Daar heb je talent voor nodig, maar inzet, training, discipline en volharding zijn net zo belangrijk. Als je in dat soort termen denkt, is de link naar topsport snel gelegd."

http://www.eiffel.nl





ingezonden persbericht