RVD/KH: Prins van Oranje en Prinses Màxima aanwezig bij première speelfilm Wit Licht

Hunne Koninklijke Hoogheden de Prins van Oranje en Prinses Màxima der Nederlanden zijn maandagavond 8 december aanwezig bij de première van de speelfilm Wit Licht in de bioscoop Pathé Tuschinski in Amsterdam. De speelfilm gaat onder meer over de problematiek rond het inzetten van kindsoldaten in Afrika.

De hoofdrol wordt gespeeld door Marco Borsato. Hij is ambassadeur van War Child en zet zich in voor het leven en de toekomst van kindsoldaten. De film Wit licht vertelt het verhaal van een alleenstaande vader (Marco Borsato) die tot het uiterste gaat als de vriend van zijn zoontje verdwijnt. De inspanning van de vader om het kind terug te halen voert hem tot in het hart van de Afrikaanse jungle. De film is geschikt voor kijkers vanaf 16 jaar.

De regie van de speelfilm is in handen van Jean van de Velde, bekend van films als de Kleine Blonde Dood, Floris en Lek. De cast van Wit Licht bestaat uit Nederlandse en Afrikaanse acteurs als Thekla Reuten (Tweeling) en Abby Mukiibi Nkaaga (Last King of Scotland).

Noot voor redacties (