ProRail

Persbericht

25-11-2008

Heiwerkzaamheden bij de Zuigerplasdreef in Lelystad

De Combinatie Lely-200 gaat vanaf maandag 8 december t/m vrijdag 12 december 2008 vijf en veertig heipalen heien bij de eerstvolgende ingang ten zuiden van de hoofdingang van het Zuigerplasbos. De heiwerkzaamheden vinden overdag plaats tussen 07.00 uur âs morgens en 19.00 uur âs avonds. De werkzaamheden zijn onderdeel van de bouw van een nieuwe electrische installatie voor het spoor. De huidige electrische installatie ter hoogte van de kruising Zuigerplasdreef/Bronsweg wordt tweede helft van 2009 gesloopt.

Tijdens de werkzaamheden kunnen bezoekers aan het Zuigerplasbos vanaf de hoofdingang bij de Zuigerplasdreef het bos bereiken.

Hanzelijn

ProRail bouwt een nieuwe spoorlijn tussen Lelystad en Zwolle: de Hanzelijn. Vanaf december 2012 duurt een treinreis tussen beide steden slechts dertig minuten. Zodoende komen het noorden en noordoosten van Nederland in reistijd veel dichter bij de Randstad te liggen. Ook zorgt de Hanzelijn voor minder drukte op de Gooilijn en de Veluwelijn. Langs de Hanzelijn verrijzen nieuwe stations in Dronten en Kampen en wordt station Lelystad aangepast. Het tracé krijgt bovendien een nieuwe brug over de IJssel tussen Hattem en Zwolle en een tunnel onder het Drontermeer tussen Kampen en Dronten.