Technische Universiteit Delft

Weet wat je eet
door M&C

Goed en veilig eten, met respect voor jezelf en je omgeving, daar gaat het in deze lezing om. Will Jansen, uitgever en hoofdredacteur van culinair magazine Bouillon en het gidsje Wat zit er in uw Eten? houdt ons een spiegel voor over alles wat we in de mond stoppen.

08 december 2008 | 20:15 uur
plaats: Speakers, Burgwal 45-49, Delft

door Will Jansen

Hij heeft zelf mogen eten bij de grootste koks van deze tijd, van Jonnie Boer tot ElBulli. Onderweg is hij veel tegengekomen, onder andere zichzelf. Door alle topproducten die hem werden voorgeschoteld, begon hij zich af te vragen wat we eigenlijk eten? Hoe steekt ons dagelijkse voedselpakket in elkaar? Daar heeft hij inmiddels een en ander over gepubliceerd en op basis daarvan loopt hij onze boodschappenlijstjes langs en levert daar commentaar op.

"Ook studenten moeten kritisch zijn op wat zij eten. Welke I-pod ze aanschaffen en waarom, weten ze precies. Wat ze allemaal achteloos in hun mond steken, daar hebben ze geen idee van. Houtvlokken in hun brood, antivries in hun margarine, is dat normaal?" Kan Will Jansen er voor zorgen dat ook de Delftse studenten kritische consumenten worden die van onze voedingsindustrie gaan eisen dat die zich meer om onze gezondheid bekommert dan om het maximaliseren van de omzet en winst?

Culinair filosoof Will Jansen schrijft over en in opdracht van de gastronomische wereld en is sinds 2003 uitgever en hoofdredacteur van culinair magazine Bouillon.

Toegang gratis

Meer informatie? www.sg.tudelft.nl

Laatst gewijzigd: 27 november 2008