Gemeente Almere

Uitreiking eerste keurmerken Brede Almeerse Scholen

08-12-2008 | Start: 15:30 | Eind: 17:00 | Locatie: Burgerzaal stadhuis

Wethouder Martine Visser reikt op 8 december aan brede school Stedenwijk, de Wierwinde, het Meesterwerk en de Archipel officieel het keurmerk Brede Almeerse Scholen uit. Om het keurmerk Brede Almeerse Scholen te mogen ontvangen, moet een brede school voldoen aan tien kwaliteitscriteria. Een brede school met het keurmerk biedt de garantie dat de betrokken organisaties structureel samenwerken om de kinderen de beste ontwikkelingskansen te geven en ouders en buurt te betrekken bij de school.

Brede school in Almere
Een brede school in Almere is een samenwerkingsverband tussen verschillende organisaties, die niet bij elkaar in één gebouw hoeven te zitten. Een basisschool werkt samen met bijvoorbeeld een kinderopvangorganisatie en een cultuurorganisatie. Ze hebben hierover schriftelijke afspraken gemaakt en maken samen een jaarwerkplan.

Activiteiten voor kinderen
Een Almeerse brede school verzorgt activiteiten voor kinderen zowel onder als voor en na schooltijd. Bijvoorbeeld een sportinstuif, een cursus website bouwen of een kookclub. Deze activiteiten sluiten zoveel mogelijk aan bij de behoefte en de wensen van kinderen (en ouders) en de buurt. Via een zogenaamde activiteitenladder worden de kinderen en de ouders geïnformeerd over het aanbod. Een paar brede scholen hebben daarnaast nog een huiskamer waar de kinderen voor- en na schooltijd terecht kunnen (dagarrangementen genoemd).

Brede school nu ook online
Vanaf 8 december is de informatie over Brede Almeerse Scholen online te vinden! Op www.almere.nl/bredeschool staat informatie over wat een brede school is, het keurmerk, het gemeentelijk beleid rondom de brede scholen en hoe een brede school subsidie kan krijgen. Ook is er een link te vinden naar alle brede scholen in Almere.

Uitnodiging
U bent van harte uitgenodigd om bij de uitreiking van de keurmerken aanwezig te zijn. Deze vindt plaats op 8 december in de Burgerzaal van het stadhuis.

Programma
15.30 uur Inloop met koffie en thee
16.00 uur Welkom door Bettina van Pienbroek, beleidsadviseur brede school,
gemeenteAlmere
16.05 uur Brede school. Doen we de goede dingen en doen we ze goed? Door: Pieter Paul Bakker, keurmeester brede scholen, Nederlands Jeugdinstituut (NJi)
16.30 uur Uitreiking certificaten Keurmerk Brede Almeerse Scholen door Martine Visser, wethouder gemeente Almere
16.40 uur De brede kapitein. Ervaringen van 2 schoolleiders met hun brede school Presentatie en uitreiking eerste exemplaar aan de wethouder door Job van Velsen en Fred Molenberg, oudbredeschoolleiders
16.50 uur Opening website www.almere.nl/bredeschool door Martine Visser
16.55 uur Afsluiting door Bettina van Pienbroek 17.00 uur Borrel