Gemeente Coevorden

Nieuwe ontwikkelingsplannen voor Holwert-Zuid

Het college van burgemeester en wethouders van Coevorden bereidt in samenwerking met Bouwfonds MAB en Esprit Planontwikkeling de herontwikkeling van het zuidelijk deel van bedrijventerrein De Holwert voor. De plannen geven aan dat in Holwert-Zuid woningen en commerciële ruimtes voor detailhandel worden gebouwd.

In het plan is ruimte voor 150 woningen. Dit wordt een mix van sociale huur en koopwoningen. Daarnaast beslaat het plan 6500 m2 commerciële ruimtes. Dit houdt in dat er ruimte is voor drie supermarkten en grootschalige detailhandel. Hierbij moet gedacht worden een winkels met een vloeroppervlakte groter dan 500 m2. De totale uitvoering van de plannen hebben een looptijd van 10 jaar. De ontwikkeling van Holwert-Zuid is in overleg met het stedenbouwkundig bureau Khandekar tot stand gekomen.

Informeren

Op dit moment is het bestemmingsplan, het beeldkwaliteitplan en het exploitatieplan in voorontwerp klaar. Om alle partijen te informeren zijn onlangs twee informatieavonden georganiseerd. Voor deze bijeenkomst zijn ondernemers van bedrijventerrein De Holwert en omgeving en ondernemers en winkeliers van de binnenstad uitgenodigd. Vervolgens worden in januari 2009 de plannen in procedure gebracht. Naar verwachting stelt de raad medio 2009 de plannen vast.

Maandag 8 december Informatieavond voor geïnteresseerden

Op maandag 8 december is er een informatieavond voor omwonenden van Holwert-Zuid en andere geïnteresseerden om 20.00 uur in Hotel Talens in Coevorden. Tijdens deze avond presenteert wethouder Braam het proces tot nu toe en de binnenkort te starten bestemmingsplanprocedure. Verder informeert een vertegenwoordiger van het bureau Khandekar het stedenbouwkundig plan. Iedereen is hierbij van harte welkom!