Bredeschool.nl

Almere reikt eerste brede schoolkeurmerk uit

dinsdag 02 december 2008

Wethouder Martine Visser reikt op 8 december aan vier brede scholen voor het eerst het keurmerk Brede Almeerse Scholen uit.

Foto website de Archipel

Brede school Stedenwijk, de Wierwinde, het Meesterwerk en de Archipel mogen zich als eerste Brede Almeerse School noemen. Om het keurmerk te mogen voeren, moeten de scholen voldoen aan tien kwaliteitscriteria. De scholen die het keurmerk krijgen, bieden de garantie dat de samenwerkingspartners binnen de brede school structureel samenwerken, dat het kind en zijn ontwikkeling centraal staan en dat ouders en buurt betrokken worden bij de school.

Een brede school in Almere is vooral een krachtig samenwerkingsverband. Basisscholen en betrokken organisaties maken jaarwerkplannen en schriftelijke afspraken waarin de samenwerking is vastgelegd. Het keurmerk is ontwikkeld op basis van een landelijk voorbeeld van onderzoeksbureau Oberon door Almeerse scholen. Een onafhankelijke keurmeester van het NJi voert de keuringen uit.

De uitreiking vindt plaats op het Stadhuis van Almere. De gemeente Almere lanceert op 8 december ook de website www.almere.nl/bredeschool over het brede schoolbeleid.

Meer over brede scholen in Almere op BredeSchool.nl vindt u hier.