Deelgemeente Charlois Rotterdam

Plein 1953 verandert in IJspaleis

Van 8 t/m 13 december 2008 staat het IJspaleis weer op Plein 1953. De plek in Pendrecht waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten, samen eten of om te leren schaatsen met dit jaar voor de tweede keer een echte kunststof ijsbaan, die dit keer maar liefst 300 m2 groot is.

Het IJspaleis wordt op maandag 8 december om 13.30 uur officieel geopend door de IJskoningin van 2007. Het programma van het IJspaleis bestaat ook dit jaar weer uit verschillende onderdelen: zo zijn en schaatslessen en workshops voor scholen en voor bezoekers in de vrije uren, met als hoogtepunt het rijden van de Elfstedentocht.

Kindercampus Pendrecht organiseert optredens, demonstraties, exposities van al het moois dat de kindercampus heeft gemaakt en er zijn elke dag workshops.

Circustent

In de grote circustent worden gezellige ochtenden, middagen en avonden georganiseerd door en voor verschillende bewonersgroepen. De ijskoninginverkiezing zal daar zeker weer een onderdeel van zijn, maar ook de speciale vrouwenavond, de interculturele avond, de filmavond, de kerstfeestochtend voor ouderen en de cliënten van de Passage, de karaokeavond en de jongerenavond

Op donderdag 11 december is er een Informatiemarkt (zie elders op deze pagina),.

Vitaal Pendrecht zorgt op maandag in samenwerking met diverse bewoners en organisaties voor een interculturele avond met muziek en dans uit vele landen.

Het complete programma van het IJspaleis vindt u op de website www.charlois.rotterdam.nl