Gemeente Tilburg

Nummer 2008466BO
Datum 4 december 2008

Uitnodiging Hidden Lives Tower
Kunstenaar presenteert ontwerp landschapskunstwerk Burg. Letschertweg KORT nodigt u uit voor de presentatie van het ontwerp van het kunstwerk 'Hidden Lives Tower'. Deze vindt plaats op maandag 8 december 2008 in de Raadzaal van Stadskantoor
1, Stadhuisplein 130. U bent daarbij van harte welkom.

Het programma ziet er als volgt uit:
16.30 uur Opening door wethouder cultuur Hugo Backx 16.35 uur Presentatie Hidden Lives Tower door Lars Spuybroek 16.50 uur Mogelijkheid om vragen te stellen

Hidden Lives Tower
'Hidden Lives Tower' is de naam van een 18 meter hoge landmark die geplaatst wordt op de plek waar de Burg. Letschertweg aansluit op de Langenbergseweg. De toren, goed zichtbaar voor de iedereen die de weg gebruikt, staat symbool voor de synergie tussen technisch en ecologisch denken. De toren wordt geconstrueerd met 1550 stalen buizen. In de toren bevinden zich lichtbollen van verschillende grootte.

Lars Spuybroek
Lars Spuybroek (1958) is architect en kunstenaar. Daarnaast is Spuybroek professor aan het Georgia Institute of Technology en heeft hij zijn eigen bureau opgericht: NOX. Spuybroek brak internationaal door met het waterpaviljoen op Neeltje Jans (1997). Ook zijn Maison Folie de Wazemmes (2004), een cultureel centrum in het hart van een probleemwijk in Lille, trok internationaal veel aandacht. In Nederland staan 2 grote publieke kunstwerken: de geluidscultuur Son-O-House (2004) in Son en het interactieve kunstwerk D-toren (2004) in Doetinchem. Het werk van Lars Spuybroek won verschillende prijzen en werd op talloze plekken tentoongesteld waaronder, de Biënnale van Venetië.

KORT
'Hidden Lives Tower' is een project van KORT (Kunst in de Openbare ruimte van Tilburg). KORT is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Tilburg en de Noord Brabantse Kunst Stichting (NBKS).
www.tilburg.nl/kort