Gemeente Zandvoort


Met bezoek spreekt Zandvoorts' college vertouwen uit in Huis in de Duinen

Het college van Burgemeester en Wethouders van Zandvoort bezoekt op maandag 8 december 2008 het Huis in de Duinen. Om 10.00 uur, tijdens de ochtendkoffie, willen de collegeleden alle bewoners en medewerkers van het zorgcentrum bemoedigend (kort) toe te spreken, een bloemetje aan te bieden en taart bij de koffie te serveren.

Het college van Burgemeester en Wethouders wil hen een hart onder de riem steken, nu duidelijk is geworden dat ook de staatssecretaris van Volksgezondheid mevrouw J. Bussemaker vindt dat er verder geen onderzoek hoeft plaats te hebben naar het aantal sterfgevallen bij woon- en zorgcentrum Huis in de Duinen in Zandvoort. Bussemaker heeft dat onlangs gemeld in antwoord op kamervragen van PVV-lid mevrouw F. Agema.

Bekend is dat kamerlid Agema daarop opnieuw vragen heeft gesteld. Niettemin acht het college van Burgemeester en Wethouders het gewenst dat het politiek bestuur nu het vertrouwen uitspreekt in de organisatie en haar medewerkers.

Ton van Heemst, woordvoerder van de gemeente: 'De affaire, de publiciteit, de methodiek en toonzetting van het Tweede Kamerlid hebben veel onrust, onzekerheid en emoties bij bewoners en medewerkers van het Huis in de Duinen teweeggebracht. Het is naar het oordeel van het college zaak om daar nu een streep onder te zetten, vertrouwen uit te spreken en in te zetten op een optimale kwaliteit van zorg in de toekomst.'

Einde persbericht.