ROC van Amsterdam trakteert Amsterdam op kunstige kerstbomen

05/12/2008 15:24

ROC van Amsterdam

Het ROC van Amsterdam biedt de inwoners van de stad een feestelijk cadeautje aan. Vanaf 10 december zijn voor de Stopera, aan de Amstel, acht metershoge kerstbomen te bewonderen. Kunstwerken die gemaakt zijn door leerlingen van het ROC van Amsterdam in samenwerking met kunstenaar Peter Doeswijk. Op woensdag 10 december opent Els Iping, stadsdeelvoorzitter Centrum om 16.25 uur de tentoonstelling.

Podium voor Talent

De bomen zijn echte kunstwerken die door leerlingen van verschillende studierichtingen bedacht zijn en ter plaatse zelf gemaakt worden in samenwerking met kunstenaar Peter Doeswijk. Leerlingen van diverse opleidingsrichtingen bedenken per boom een uniek thema. Elke boom heeft als doel de opleiding te symboliseren. Op deze manier laat het ROC van Amsterdam zien dat het haar leerlingen een Podium voor Talent biedt en een binding heeft met de stad Amsterdam.

Het stadsdeel Centrum en de bedrijven Opmeer Drukkerij en Reclamebureau Beautifull Minds (Bureau voor Design en Strategie) sponsoren het project.

Opbouw

Op 8 en 9 december tuigen mbo-studenten hun bomen op vanaf een hoogwerker. De bomen zijn te bewonderen van 10 december 2008 t/m 20 januari 2009.

Muzikale omlijsting

Op 10 december worden de bomen muzikaal opgeluisterd door leerlingen van de theaterafdeling Kunst & Cultuur. Voor het passerende publiek brengen zij vanaf 16.30 uur enkele kerstliederen ten gehore bij de bomen.

Het ROC van Amsterdam (ROCvA) is zeer innovatief en heeft nauwe banden met het werkveld. Intensieve samenwerking is er met o.a. Schiphol in het Schiphol College, met The College Hotel, een viersterren hotel in Amsterdam Zuid en met Johan Cruijff in het Cruyff College voor topsporters. Er zijn vestigingen in Amsterdam, Amstelveen, Hilversum en Hoofddorp. Aan het onderwijs nemen ruim 26.000 mbo-studenten deel, 1800 vmbo-leerlingen en ca.10.000 volwassenen. Het ROC van Amsterdam leidt op voor nagenoeg alle beroepsrichtingen - van vliegtuigmonteur en banketbakker tot hotelmanager en verpleegster.

Het ROC van Amsterdam behoort tot de 42 roc's die ons land telt.





http://www.rocva.nl