Topkok ontwikkelt nieuwe producten met Super de Boer

08/12/2008 09:19

Creative Venue BV

Intensieve samenwerking speelt in op trend 'Thuis uit eten'

Topkok ontwikkelt nieuwe producten met Super de Boer

Amersfoort, 8 december 2008 - Topkok Marco Poldervaart ontwikkelt samen met Super de Boer nieuwe producten voor het eigen Superieurassortiment van de supermarktketen. Deze Superieur-productlijn kenmerkt zich door hoge kwaliteit, gemak en korte bereidingstijden - en voorziet in de sterk toegenomen vraag naar betaalbare luxe. Super de Boer speelt met de samenwerking in op de trend dat steeds meer Nederlanders 'thuis uit eten' gaan, wat betekent dat zij zelf met luxe ingrediënten thuis een menu bereiden.

De onder andere van tv bekende Marco Poldervaart test en ontwikkelt nieuwe producten voor de supermarktketen, waarmee consumenten ook thuis kunnen genieten van restaurantkwaliteit. "We hebben ons Superieurassortiment de afgelopen twee jaar met talloze hoogwaardige producten uitgebreid tot een complete en volwaardige lijn," zegt Frank van der Mei, die verantwoordelijk is voor het huismerkassortiment van Super de Boer. "Daarmee spelen we in op de trend dat steeds meer mensen thuis uit eten gaan." Vanwege deze trend is er veel vraag naar producten waarmee consumenten thuis zonder veel moeite zelf een mooi menu kunnen bereiden. "Onze nieuwe Superieurproducten zijn daar uitermate geschikt voor, omdat ze van hoge kwaliteit zijn en makkelijk en snel zijn klaar te maken," meent Van der Mei.

Uit representatief onderzoek dat onlangs in opdracht van Super de Boer is uitgevoerd, blijkt dat een ruime meerderheid van de respondenten (71%) zich voelt aangesproken door het concept dat een supermarktketen samen met een bekende Nederlandse kok een speciale productlijn van topproducten ontwikkelt met de kenmerken: Goede kwaliteit ('alsof u uit eten bent'), Gemak ('het kan eigenlijk niet fout gaan'), Korte bereidingstijden ('zo kort als mogelijk in de keuken voor het maximale resultaat') en Betaalbaar ('goede prijs/kwaliteitverhouding'). "Veel mensen zijn nog onzeker over hun kookkunsten," zegt chef-kok Poldervaart. "Maar dat is nergens voor nodig. Mooie, ambachtelijke producten staan in de Superieur-productlijn van Super de Boer aan de basis van een perfect gerecht." Bijna alle respondenten (85%) uit het onderzoek reageerden positief op de vraag of een speciale productlijn interessant is met het oog op de komende feestdagen en de druk op het bereiden van het kerstdiner vermindert.

Passie voor ambacht en kwaliteitsproducten

Marco Poldervaart is eigenaar van restaurant 'De Gastronoom' in Harlingen en onder meer winnaar van 'De Gouden Koksmuts 2007'. Hij maakt deel uit van het nationale culinaire team en vertegenwoordigt Nederland tijdens internationale kookwedstrijden, zoals de Bocuse d'Or. Zijn restaurant behoort met een notering in de top 100 in het culinaire blad Lekker tot de beste in het Noorden van Nederland. De chef-kok wordt geroemd om zijn gebruik van producten van hoogwaardige kwaliteit en zijn passie voor het ambacht.

De Superieurproducten van Marco Poldervaart zijn geleidelijk vanaf 8 december bij de winkels van Super de Boer te vinden. Klanten kunnen er onder andere terecht voor vier door Poldervaart ontwikkelde culinaire sauzen en een kalkoenpakket waarbij de vulling en een oventhermometer zijn bijgesloten.

Marco Poldervaart richt zich naast productontwikkeling voor het Superieurassortiment ook tot de consument zelf. Zo geeft hij in het culinaire consumentenmagazine 'Lekker Leven' verschillende tips om 'thuis uit eten' te gaan. In de toekomst zal de chef-kok ook op de website van Super de Boer ingaan op de kunst van het koken.

Het onderzoek waaraan in dit bericht wordt gerefereerd, is eind november in opdracht van Super de Boer uitgevoerd door Goos Marketing Research in Amstelveen. Het onderzoek is online uitgevoerd bij een aselecte representatieve steekproef onder ruim 500 (n=509) respondenten tussen 25 en 65 jaar in alle delen van Nederland. Aan het onderzoek namen 268 mannen (53%) en 241 vrouwen deel (47%). De onderzoeksresultaten zijn separaat opvraagbaar.





http://www.superdeboer.nl