Consument kiest voor hypotheekvormen die zekerheid bieden

08/12/2008 09:22

Nationale-Nederlanden N.V.

BankSpaar Plus Hypotheek van Nationale-Nederlanden combineert lage maandlasten met zekerheid van vermogensopbouw

Den Haag, 8 december 2008 / 065

Huizenkopers in Nederland laten zich tegenwoordig bij voorkeur informeren over de aflossingsvrije- en de spaarhypotheek. Ook de klassieke annuïteiten- en lineaire hypotheek kunnen weer op de aandacht van de consument rekenen. De consument kiest daarmee vooral voor zekerheid. Dit blijkt uit onderzoek van Nationale-Nederlanden en onderzoeksbureau Ruigrok NetPanel.

Het onderzoek is gehouden onder 523 consumenten die het afgelopen jaar een huis hebben gekocht, die plannen hebben om het komende jaar een huis te kopen of die afgelopen jaar van plan waren om een huis te kopen maar hiervan hebben afgezien. Driekwart van de respondenten vindt dat de huidige financiële marktontwikkelingen vragen om hypotheken die zekerheid bieden. Lage maandlasten vinden zij het belangrijkste (61%), evenals zekerheid bij veranderingen in de persoonlijke situatie (49%) en de zekerheid om alles af te kunnen betalen op de einddatum van de hypotheek (40%). "We zien wel een duidelijke voorkeur voor hypotheekvormen die zekerheid bieden, zoals de aflossingsvrije en spaarhypotheek", aldus directeur Bancair Nationale-Nederlanden Erik Muetstege. "Daarnaast zijn consumenten weer geïnteresseerd in de traditionele annuïteiten- en lineaire hypotheken."

BankSpaar Plus Hypotheek

De spaarhypotheek is populair vanwege de behoefte aan veiligheid, zekerheid én een gegarandeerd eindkapitaal. Toch sloot slechts 5% van de mensen die recent een huis kochten een bankspaarhypotheek. "Dit lage percentage verklaar ik uit de onbekendheid van banksparen bij de consument,", aldus Muetstege. "Want de bankspaarhypotheek sluit perfect aan bij de consument van nu. De BankSpaar Plus Hypotheek van Nationale-Nederlanden heeft bijvoorbeeld een unieke loyaliteitsbonus die zorgt voor lage maandlasten. Daarnaast wordt optimaal geprofiteerd van de fiscale aftrekbaarheid." Nationale-Nederlanden beloont trouwe klanten met een loyaliteitsbonus die kan oplopen tot 10% van het doelkapitaal. Consumenten hoeven hierdoor zelf nog maar 90% van hun doelkapitaal bij elkaar te sparen.

Met de nieuwe BankSpaar Plus Hypotheek combineert Nationale-Nederlanden traditionele zekerheid met een moderne vorm van sparen. "Voor consumenten die willen weten waar ze aan toe zijn is de BankSpaar Plus Hypotheek een uitstekende keuze."

Voorzichtig, maar niet somber

De resultaten van het onderzoek geven, naast inzicht in de voorkeur voor hypotheekvormen, ook aan dat consumenten op dit moment weliswaar zekerheid zoeken maar niet somber zijn over de eigen woning. Ruim driekwart van de mensen die het afgelopen jaar een huis kochten, denkt dat de waarde van hun woning gelijk blijft of zelfs in waarde stijgt. Slechts 7% van de mensen die het afgelopen jaar een huis hebben gekocht, zou hier nu vanaf zien.





http://www.nn.nl

http://www.nn.nl