Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.45 uur

Utrecht, 08-12-2008

Ongeval met letsel

LOPIKERKAPEL - Op de Lekdijk Oost vond op 7 december om 11.00 uur een ongeval plaats. Een 49-jarige wielrenner uit de Meern kwam ten val op de dijk toen een 28-jarige automobilist uit Utrecht een groep fietsers rakelings passeerde. Hierdoor schrokken enkele wielrennenners en maakten uitwijkmanoevres. De man uit de Meern liep letsel op aan hoofd en heupen en werd door het ambulancepersoneel op de plek zelf behandeld.

Verdachte heling

MAARSSEN - In verband met een buurtonderzoek voor een woninginbraak liepen agenten door de Fazantenkamp. Hierbij stuiten ze op een tuin waar een aantal fietsen stonden die gloednieuw leken en waarbij enkele sloten verwijderd waren. De agenten besloten aan te bellen bij de 44-jarige bewoner en namen vervolgens een kijkje in de achtertuin. Al snel bleek dat een van de fietsen gestolen was in Nieuwegein in 2006. Vervolgens werden drie fietsen in beslag genomen voor nader onderzoek en de bewoner gehoord op verdenking van heling. Het onderzoek naar de heling wordt voorgezet.

Alcoholcontrole

WOERDEN Op de Europabaan heeft de politie op 7 december van 07.15 08.30 uur een alcoholcontrole gehouden. Hierbij werden 38 bestuurders aan een blaastest onderworpen. Een 25-jarige bestuurster uit Amersfoort bleek te hebben gedronken. Zij blies 255 ug/l en kreeg een rijverbod van 3 uur. Er wordt proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Rijden onder invloed

MAARSSEN De politie heeft op 7 december om 05.15 uur op de Safariweg een 50-jarige automobilist uit Maarssen aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. Surveillerende agenten zagen de bestuurder slingerend rijden en spraken hem aan. Bovendien gaf hij een valse naam op en werd daarop meegenomen naar het bureau. Op het bureau blies hij 490 ug/l. Verder bleek dat zijn rijbewijs al eerder was ingenomen en hij nog een openstaande boete had. Daarop werd zijn auto in beslag genomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Snelheidscontrole

MAARSSEN De politie heeft op de Floraweg op 7 december tussen 10.45 12.45 uur een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden 1005 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 477 bestuurders te hard. Hoogst gemeten snelheid was 92 km/u waar 50 km/u maximaal is toegestaan.

Prullenbak opgeblazen

HARMELEN De politie kreeg op 7 decmeber om 20.00 uur de melding dat een prullenbak bij een speelplaats aan de Burg. Timmermanslaan was vernield door vuurwerk. Alerte getuigen hoorden een knal en zagen vervolgens een groep jongeren weggaan in een auto. Het kenteken is genoteerd en signalementen bekend. De politie doet nader onderzoek.

Snelheid
MONTFOORT De politie heeft op de Provincialeweg op 7 december om 16.00 uur het rijbewijs van een 49-jarige man uit Vianen ingenomen voor hardrijden. De bestuurder reed 139 (gecorrigeerd) km/u waar 80 km/u maximaal is toegestaan. De bestuurder mocht daarop niet meer verderrijden.