Politie Hollands Midden


Datum: 8 december 2008

Noordwijk Mishandeling De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling van een 19 jarige man uit Oegstgeest. De Oegstgeestenaar fietste samen met twee vrienden over de Hoofdstraat toen een onbekende jongen voor de fiets van de Oegstgeestenaar ging staan. Na een woordenwisseling over het nut hiervan gaf de Oegstgeestenaar de jongen een duw en wilde doorfietsen. Hij werd echter in het gezicht geslagen door de jongens en vervolgens door meerdere personen uit de groep van deze laatste. Het slaan stopte toen de vrienden van de Oegstgeestenaar schreeuwden en dreigden de politie te bellen.

Katwijk Beroofd van gepinde geld Een 18 jarige Katwijker is zaterdag 6 december even na 21.30 uur beroofd van zijn net gepinde geld. De Katwijker had bij de automaat op de hoek Hoorneslaan/Hoornesplein net het geld weggenomen toen er opeens een jongen achter hem stond. Met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bedreigde hij de Katwijker en beroofde hem van zijn geld. Een man bij de bushalte wist de Katwijker te vertellen dat hij een jongen zag wegrennen in de richting van de drie torenflats. Getuigen worden verzocht zich te melden via 0900 - 8844.

Voorhout Verkeersongeval Vrijdag 5 december vond een verkeersongeval plaats op de 's-Gravendamseweg. Een 23 jarige bestuurder van een busje sloeg op een gegeven moment linksaf, maar zag daarbij een op het fietspad rijdende scooterrijdster over het hoofd. Tussen de twee ontstond een aanrijding. De bestuurster, een 26 jarige vrouw uit Noordwijkerhout, bleef nagenoeg ongedeerd. Haar bijrijdster, een 20 jarige plaatsgenote, liep vermoedelijk een beenbreuk op. Zij werd overgebracht naar het LUMC.

Lisse Verkeersongeval Zaterdag 6 december vond even voor 12.00 uur een aanrijding plaats. Een 12 jarige Sassenheimse was het fietspad langs de Heereweg opgelopen waarbij ze een 16 jarige bromfietsster uit Vogelenzang over het hoofd had gezien. Tussen de twee ontstond een aanrijding. De Sassenheimse werd met een pijnlijke knie overgebracht naar het LUMC. De bromfietsster liep een schaafwond aan een knie op.

Lisse Inbraak bij de Trekpleister Zondag 7 december is rond 23.30 uur ingebroken bij de Trekpleister aan de Kanaalstraat. Een getuige zag drie personen bij de winkel weglopen en daarna de Molenstraat inrennen. Bij de winkel bleek een ruit van de deur vernield te zijn waarna men in de winkel kon komen. Vervolgens werden er parfums en rookwaren gestolen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt andere getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Leiden Politie houdt schennispleger aan De politie heeft zaterdagmiddag omstreeks 17.30 uur een 18 jarige inwoner van Leiden aangehouden op de Agaatlaan. Hij bevredigde zichzelf in het openbare portiek en kon op basis van een signalement worden aangehouden. De man is ter verhoor meegenomen naar het bureau en is diezelfde avond nog in vrijheid gesteld.

Leiden Politie onderzoekt mishandelingen De politie heeft op vrijdagavond 5 december omstreeks 19.45 uur een 56 jarige inwoonster van Leiden op de Bronforel aangehouden. Zij wordt ervan verdacht een buurtbewoonster mishandeld te hebben. Een langlopend conflict over het parkeergedrag in deze straat lag hier aan ten grondslag. De vrouw is ter verhoor meegenomen naar het bureau en is zaterdagmorgen rond 11.00 uur weer in vrijheid gesteld. De politie doet verder onderzoek.

In dezelfde nacht omstreeks 2.45 uur is een 29 jarige inwoner van Leiden betrokken geweest bij een mishandeling op de Lange Mare. Hij fietste met een 29 jarige Amsterdamse achterop toen hij op de Lange Mare per ongeluk een tegemoet komende fietser schampte. Deze was in het gezelschap van een andere man. Allen stopten, de fietser vroeg om opheldering en er ontstond wat duw en trekwerk over en weer. Op enig moment werd de Leidenaar met kracht in het gezicht geslagen en kwam ten val, vervolgens werd hij geschopt en geslagen. Toen de andere man echter een fiets optilde, kennelijk om op de Leidenaar te gooien, werd dit door de Amsterdamse en enkele omstanders voorkomen. De andere fietser hield zich afzijdig. Hierna fietsten beide onbekende mannen weg in de richting van de Van der Werfstraat. De Leidenaar werd met aangezichtsletsel achtergelaten. Mogelijk zijn er mensen die informatie kunnen verschaffen, wij verzoeken hen contact op te nemen via het telefoonnummer 0900-8844.

Ook in deze nacht is omstreeks 4.00 uur een 37 jarige inwoner van Leiden betrokken geweest bij een mishandeling op de Steenstraat. Een conflict in een horecagelegenheid ging hieraan vooraf. Hij besprak met een vriend persoonlijke zaken en zette dit gesprek op verzoek van de eigenaar van de horecagelegenheid buiten voort. De andere partij ging weg na het gesprek. Toen de Leidenaar dacht dat een en ander voorlopig uitgesproken was, kwam de ander echter terug in gezelschap van vijf of zes vrienden. Hierop werd hij met kracht in het gezicht geslagen door één van de vrienden. De eigenaar van de horecagelegenheid greep in en scheidde de partijen. De Leidenaar heeft gezichtsletsel opgelopen en is behandeld in het het ziekenhuis. De politie doet verder onderzoek.

Leiden Politie onderzoekt openbare schennis In de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 december hebben twee inwoonsters van Leiden aangifte gedaan van openbare schennis. Komende uit een dansgelegenheid werden zij vanaf de Haarlemmerstraat achtervolgd door een man tot aan de Van der Werfstraat. Daar aangekomen omstreeks 3.15 uur zag het tweetal dat de man zich in een steegje ophield zijn hand rond zijn kruis had en aftrekkende bewegingen maakte. De dames verzochten de man om ermee op te houden en weg te gaan, hieraan gaf hij echter geen gehoor. De politie doet verder onderzoek.

Leiden Politie onderzoekt diefstal uit woning Op zaterdagavond 6 december omstreeks 22.45 uur heeft de politie een 24 jarige inwoner van Leiden aangehouden de Rijn en Schiekade. Hij wordt ervan verdacht een diefstal gepleegd te hebben op diezelfde avond uit een woning aan de Schelpenkade omstreeks 22.30 uur. De man is ter verhoor meegenomen naar het bureau en is zondag 7 december weer in vrijheid gesteld. De politie doet verder onderzoek.

Oude Wetering Over auto gelopen De politie heeft in de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 december twee jongens uit Roelofarendsveen van 17 jaar en een 16 jarige jongen uit Oude Wetering aangehouden op verdenking van het plegen van vernieling. Een getuige had gezien dat een aantal jongeren over een auto had gelopen op de Weteringlaan en belde de politie. In het dak van de auto zaten twee deuken. De verdachten werden bij de jeugdsociëteit aangehouden. Een van de twee 17 jarigen bekende de vernieling. De andere twee werden na verhoor heengezonden.

Hazerswoude-Dorp Politie onderzoekt ongeval De politie stelt een onderzoek in naar een ongeval op het Westeinde. Een 17 jarige scooterrijder uit Hazerswoude-Dorp werd op de weg aangetroffen en zijn scooter in de sloot naast het fietspad. Mogelijk werd de scooterrijder aangereden. Een getuige noteerde een deel van het kentekennummer ( 92-FG-??). De bestuurder van de lichtkleurige auto zou achter of naast de jongen hebben gereden. De getuige had een klap gehoord en zag de jongen op de weg vallen. De auto minderde op dat moment vaart en is daarna doorgereden in de richting van de Noorddijk. De politie verzoekt andere getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Nieuwveen Snelheidscontrole Het Regionaal Verkeershandhavingsteam heeft zondag 7 december een snelheidscontrole gehouden op de Provincialeweg N231. De controle vond plaats tussen ongeveer 16.00 en 19.10 uur. Van de 849 passanten reden er 159 te hard (ruim 18%). Dertig van hen reden met een snelheid van 100 km/uur of hoger. De toegestane maximum snelheid is 80 km/uur. De hoogst gemeten snelheid was 129 km/uur.

Gouda Mishandeling bij vergissing? De politie doet onderzoek naar de mishandeling van een 49 jarige vrouw uit Gouda. Voor de deur van haar flatwoning aan de Bosranklaan stond zondag 7 december rond 18.00 uur een man van tussen de 25 en 30 jaar oud, die vroeg naar geld dat hij nog tegoed had. De vrouw wist van niets en zei hem dat ook. Zij kreeg toen een klap van hem en liep daardoor letsel aan een oor op. De politie sluit niet uit dat de dader zich vergist heeft. De vrouw woont er pas en mogelijk dat de dader niet wist dat de vorige bewoonster vertrokken was. Op 1 november werd de bewoonster ook voor een ander aangezien. In de hal van de flat kreeg ze daarover woorden met een man, kreeg van hem een harde klap, viel tegen brievenbussen en liep daardoor een hersenschudding op. De politie heeft ook deze zaak nog in onderzoek.

Gouda Geweldplegers aangehouden De politie heeft het afgelopen weekend zeven verdachten aangehouden die betrokken waren bij vier geweldincidenten. Ze zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld. Een aantal heeft direct een boete opgelegd gekregen. Op de Agnietenstraat trapten zaterdag 6 december rond 02.50 uur twee 17 jarige jongens uit Gouda tegen daar gestalde fietsen. Op de Markt waren zaterdag 6 december rond 03.20 uur een 18 en 19 jarige Gouwenaar vervelend naar twee agenten die daar hun werk deden en optraden tegen een gebruiker van softdrugs. Ze vertrokken ook niet nadat dat gevorderd werd. Op de Korte Tiende weg mishandelde een 18 jarige Gouwenaar een 17 jarige plaatsgenoot. Zondag 7 december was daar rond 00.10 uur een ruzie ontstaan tussen jongeren. Op de Markt werden zondag 7 december rond 03.30 uur twee mannen uit Gouda van 18 en 25 jaar aangehouden. De oudste verdachte was betrokken bij een vechtpartij in een uitgaansgelegenheid. Daar vernielde hij een tafel met glaswerk en deelde klappen uit aan bezoekers. Op 23 maart 2009 moet hij verschijnen voor de Politierechter. De jongste verdachte bemoeide zich met het werk van de agenten en maakte ze het werken moeilijk. Aan vorderingen om weg te gaan en te blijven, voldeed hij niet. Hij heeft een boete van 220 euro gekregen. Als hij niet betaald moet deze verdachte zich op 16 maart van volgend jaar melden bij de Politierechter.

Schoonhoven Politie zoekt dievegges van portemonnee De politie is op zoek naar twee vrouwen die zaterdag 6 december rond 14.10 uur de portemonnee van een 46 jarige vrouw uit Schoonhoven stalen. Dit gebeurde op de Albert Plesmanstraat net nadat de vrouw daar bij een pinautomaat geld had gepind en haar portemonnee had opgeborgen in een tas die hing aan het stuur van haar scootmobiel. De twee dievegges van tussen de 45 en 50 jaar spraken de vrouw in gebrekkig Engels aan waarna één de portemonnee uit de tas pakte. Beide vrouwen liepen vervolgens weg naar een witte auto, stapten in waarna de auto verdween in de richting van de Edelsteendreef. Achter deze auto reed een groene bestelbus die mogelijk bij het tweetal hoorde. De politie vraagt mensen die mogelijk iets van deze diefstal hebben gezien of andere informatie hebben die kan leiden tot het oplossen van dit misdrijf, te bellen met de politie in Schoonhoven via 0900-8844.

-------------------------------------- einde berichten (deel 1) -------------------------------------------------


Politie Hollands Midden