Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 10.30 uur

Utrecht, 08-12-2008

Man aangehouden met gestolen scooter

UTRECHT De politie heeft zondagavond een man aangehouden omdat hij met een vermoedelijk gestolen scooter liep te slepen.

Een getuige belde omstreeks 23.50 uur naar de politie omdat hij een scooter langs de waterkant in de omgeving van de Rhodosdreef zag liggen. Op het moment dat de getuige de meldkamer nog aan de lijn had, zag hij dat een man de scooter oppakte en probeerde te starten. Toen dat niet lukte sleepte de man de scooter weg. In de omgeving troffen agenten een 18-jarige man uit Utrecht met de scooter aan.

Op de scooter zat een vreemd klein slot. Ook bleek dat de scooter op naam stond van een totaal ander persoon als degene die de verdachte aangaf. De Utrechter werd aangehouden en voor verhoor ingesloten op het bureau.

Grote boodschap?

UTRECHT Zondagavond heeft de politie twee mannen aangehouden omdat zij gereedschap op een bouwterrein aan de Agaatvlindersingel hadden weggenomen.

Omstreeks 20.40 uur kreeg de politie een melding van een getuige die zag dat een auto geparkeerd stond voor een bouwterrein. In de auto zat één man. Een andere man was het bouwterrein opgelopen. Ter plaatse troffen agenten een 26-jarige man uit Utrecht in een auto op de Agaatvlindersingel aan. De man gaf aan dat hij stond te wachten op zijn maat die de naastgelegen flat ingelopen was. Na enige tijd gaf de man toch maar aan dat zijn maat even het bouwterrein was opgelopen. Omdat hij zich niet kon legitimeren werd de Utrechter aangehouden.

Zijn maat 33 jaar uit Utrecht kwam van het bouwterrein lopen en gaf aan even op zoek geweest te zijn naar een toilet voor de grote boodschap. Tijdens het fouilleren troffen de agenten diverse gereedschappen bij de man aan. Hij werd aangehouden en beiden gingen mee naar het bureau voor verhoor.

Bestuurder onder invloed

VLEUTEN De politie heeft zondagavond een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een automobilist slingerend over de Schoolstraat rijden. De bestuurder negeerde het stopteken van de politie en stopte pas op de Odenveltlaan voor het oude NS Station. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Ook een vrouw die naast de 50-jarige bestuurder uit Utrecht zat, had moeite om op de been te blijven. Op het bureau wees de ademanalyse 815 ug/l uit. De Utrechter moest zijn rijbewijs inleveren en werd met een proces-verbaal, een rijverbod en zijn vrouw naar huis gestuurd.

Gestolen fiets aangetroffen

UTRECHT Op de Winterboeidreef heeft de politie zondagmorgen een gestolen fiets aangetroffen bij een 11-jarige jongen. De fiets bleek van zijn opa te zijn.

Agenten stonden omstreeks 09.45 uur bij een afzetting te wachten. Bij hen stond een 11-jarige jongen die een herenfiets zonder slot bij zich had. Op de vraag hoe de jongen aan de fiets kwam, gaf het kind aan dat het de fiets van zijn opa was. Volgens het kind had opa in zijn schuur nog wel 20 fietsen staan. De agenten controleerden het framenummer en constateerden dat de fiets gestolen was. Een andere politie-eenheid nam een kijkje in de schuur van de 75-jarige opa uit Utrecht. In de schuur werden een groot aantal fietsen aangetroffen. Tussen de fietsen stond in ieder geval één fiets die ook van diefstal afkomstig was. De rest van de fietsen wordt nog onderzocht. Opa werd aangehouden.