Politie Groningen

Maandag 8 december 2008

Provincie Groningen, 08-12-2008

Groningen: jongen aangehouden na verkrachting prostituee

De politie heeft zondagavond een 15-jarige jongen uit Groningen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een prostituee in de Nieuwstad in zijn woonplaats te hebben verkracht. De vrouw werd gedwongen tot seksuele handelingen. Zij maakte luid schreeuwend kenbaar hier niet van gediend te zijn. Voorbijgangers weten de politie te waarschuwen. De jongen is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: schaap in erbarmelijke toestand vervoerd

De politie heeft zondagavond een 38-jarige automobilist uit Groningen aan de kant gezet. De man werd gecontroleerd op de Paterswoldseweg in zijn woonplaats. Hij reed met een aanhangwagen. Bij controle bleek de man echter niet met een aanhangwagen te mogen rijden, omdat hij niet in het bezit was van een E-rijbewijs. De aanhangwagen was afgedekt met landbouwplastic. Daaronder bleek een levend schaap te zitten. De poten van het beest waren vastgebonden en het dier had diverse verwondingen. Na contact met de Algemene Inspectiedienst (AID) is het dier terug gegaan naar de 47-jarige verkoper uit Midwolde. De AID stelt een nader onderzoek in. Daarna wordt besloten wat er met de automobilist en de verkoper gebeurt.

Loppersum: rijbewijs kwijt na gestunt

Een 19-jarige inwoner van Loppersum haalde zondagmiddag in zijn woonplaats allerlei gevaarlijke capriolen uit met zijn auto. De man trok al rijdend waarschijnlijk aan de handrem waardoor de auto aan de achterkant uitbrak en begon te slingeren. Op de Stedumerweg parkeerde de man al slippend de wagen op een oprit. De Lopster had niet in de gaten dat het gestunt werd gezien door een politieman in een zogenoemde onopvallende politieauto. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De bestuurder en zijn passagier kregen bovendien een bekeuring omdat ze de gordel niet droegen.

Stadskanaal: kluis weg na inbraak

Bij een inbraak in een winkel aan het Europaplein is zondagochtend tussen zes en zeven uur een kluis gestolen. De daders kwamen het pand binnen door een schuifpui aan de voorkant van de zaak te forceren. In de kluis zat een nog onbekend geldbedrag. De politie is met een onderzoek begonnen.

Stadskanaal: fietsen gestolen

Uit een schuurtje aan de Beneluxlaan in Stadskanaal zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee fietsen met hulpmotor gestolen. Het onderkomen werd op grove wijze opengebroken. De rijwielen vertegenwoordigen een waarde van meer dan 4000 euro. De politie stelt een onderzoek in.

Stadskanaal: koperdieven aangehouden

De politie wist zondagavond twee mannen aan te houden kort nadat zij koper hadden gestolen uit een leegstaande school aan de Hoofdkade in Stadskanaal. Een voorbijganger zag dat mannen leidingen vanuit het gebouw in een auto schoven en belde de politie. Agenten zagen de betreffende wagen enkele momenten later bij de Drouwermondsebrug rijden en brachten deze op de Handelsstraat tot stoppen. Twee mannen konden worden aangehouden, twee anderen wisten er vandoor te gaan. Bij de arrestatie werd gebruik gemaakt van pepperspray. Een van de verdachten, een 37-jarige inwoner van Nieuwe Pekela, wist na zijn arrestatie ook nog weg te rennen. Hij werd achterhaald waarna hij een politieman probeerde te slaan en te trappen. De Pekelder werd overmeesterd. Hij en een 25-jarige plaatsgenoot zijn ingesloten.

Veendam: inbreker betrapt

Surveillerende agenten zagen zondagnacht bij de Molenstreek tegen drie uur een drietal mannen uit een portiek van een coffeeshop wegrennen. Een van de vluchtenden liep even verderop in de armen van een agent en werd aangehouden. Nader onderzoek wees uit dat de drie waarschijnlijk aan het inbreken waren bij het drugscafé. Een koevoet stak nog tussen de deur en de deurpost. De arrestant, een 25-jarige inwoner van Utrecht, is ingesloten.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zondag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Rijksweg: aantal geregistreerde voertuigen: 538, aantal overtredingen: 124, hoogst gemeten snelheid: 91 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, van Ketwich Verschuurlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 142, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 64 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.