Provincie Utrecht

`Provincies en CBS ondertekenen convenant samenwerking'

8-12-2008 -

Op 11 december ondertekenen de twaalf provincies en het Centraal Bureau voor de Statistiek het convenant `Interprovinciale samenwerking Beleidsinformatie' in Paushuize te Utrecht. Deze intensieve samenwerking moet het genereren van input voor het maken van beleid sneller en vooral beter laten verlopen.

Provincies willen graag aangesproken worden op de effectiviteit van hun beleid. Hoe kunnen we dat monitoren en wat zijn de maatschappelijke effecten van het beleid. In plaats van telkens per provincie uit te zoeken hoe het zit, wensen de provincies de handen ineen te slaan. In samenwerking met het Centraal Bureau voor de Statistiek verzamelen de provincies sneller en beter vergelijkbare informatie over de resultaten van het beleid.
De provincies initieerden gezamenlijk met het Centraal Bureau voor de Statistiek het opzetten van een convenant om te komen tot een situatie waarin informatievraag en aanbod op elkaar zijn afgestemd. Om deze samenwerking concreet te maken, benoemen de provincies in het te ondertekenen convenant specifieke aandachtsgebieden voor betere samenwerking.

`Symbool nieuwe, dienstbare provincie'
`Het convenant is een symbool voor een nieuwe, dienstbare provincie,' aldus de heer drs. H. Sietsma, provinciesecretaris van de provincie Utrecht en mede-initiator van dit project. `In de toekomst krijgen beleidsmakers sneller de juiste input, opdat beleid vlot én verantwoord gerealiseerd wordt. De burger heeft hier direct voordeel van.' Om deze stap voorwaarts te onderstrepen, zijn bij de formele ondertekening vertegenwoordigers van alle provincies aanwezig.

De heer drs. G. van der Veen, directeur-generaal van het Centraal Bureau voor de Statistiek, overhandigt tijdens deze bijeenkomst tevens de eerste editie van Provincie Op Maat aan de twaalf provincies. Dit statistisch overzicht stelt provincies in staat snel provinciale kerncijfers te vergelijken.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 - 258 3196