Staatssecretaris De Vries benoemt Vrijwilliger van het jaar 2008

Staatssecretaris van Defensie, Jack de Vries, reikt maandag de titel 'Vrijwilliger van het jaar 2008' uit aan de heer Sjef Hamers.

De Adviescommissie Vrijwilliger van het jaar van Defensie heeft de heer Hamers (75) voorgedragen voor zijn jarenlange, onbaatzuchtige en succesvolle inzet voor het bouwen van (Bailey)bruggen in Zuid-Sudan. Sinds 1999 heeft Sjef Hamers, samen met de heren Harrie Brekelmans en Henk Schuurs (allen oud-defensiemedewerkers), bijgedragen bij het bouwen van 14 bruggen en staan er nog drie bruggen gepland. Sjef Hamers heeft vooral de fondsenwerving voor zijn rekening genomen. Hij doet dit door lezingen te houden bij potentiële sponsoren, voor politieke partijen en ook voor een militair publiek. Al de gegenereerde inkomsten gaan naar de missionarissen van Mill Hill, die ook fondsen werven voor de bruggen.

Daarnaast zet Sjef Hamers zich al vele jaren in voor de Vughtse zeskamp en trad hij op als conferencier in bejaardentehuizen. Bovendien heeft hij zich tot 2006 ingezet als vrijwilliger voor het Geniemuseum in Vught. Uit al deze activiteiten komt duidelijk zijn inzet voor zijn medemens tot uitdrukking. Na volgend jaar zal Sjef Hamers zich vanwege zijn gezondheid niet meer inzetten voor de bruggen.

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed