1 op de 5 ziet op tegen werken met Kerst

08/12/2008 11:22

CNV Vakcentrale

35% ervaart te weinig waardering van werkgever met Kerst

De vakbond CNV heeft een onderzoek gedaan onder werknemers in de zorg, politie, openbaar vervoer en media over werken met Kerst. Uit het onderzoek blijkt dat, alhoewel het een onderdeel is van hun werk, 1 op de 5 werknemers opziet tegen het werken met Kerst. Zij willen meer waardering krijgen van hun werkgever. Werken met Kerst zou voor 22% van de respondenten leuker zijn als zij extra geld kregen en voor 22% van de respondenten is het leuker met een gebakje, een kerstlunch, -borrel of -diner.

De werkenden ervaren waardering van hun collega's voor het werken met Kerst. Wel vinden zij het belangrijk dat de feestdagen eerlijk verdeeld worden onder collega's. De waardering van het publiek verschilt per sector. Een ruime meerderheid van de werknemers uit de zorg en media geven aan dat zij zich gewaardeerd voelen door het publiek voor het werken met Kerst. Bij de politie (34%) en in het openbaar vervoer (29%) geven werknemers juist aan dat zij te weinig waardering ontvangen voor hun werk tijdens Kerst.

Het CNV roept iedereen op om het werken met Kerst voor de ander leuker te maken. Besef dat deze mensen hun werk doen, terwijl jij vrij hebt om met familie en vrienden de feestdagen te vieren. Wees vriendelijk, werk mee, maak eens een praatje, toon je menselijk gezicht!

Vandaag is de start van een speciale Kerststerrenactie. Hiermee kan het publiek zijn waardering voor deze werknemers uitspreken. Via internet is het mogelijk een familielid, een collega of kennis op te geven die met Kerst moet werken. Iedere Kerstster krijgt van het CNV een kleine attentie voor het werken met Kerst. Daarnaast ontvangen 5 Kerststerren een hoofdprijs. Zij krijgen 500 euro om het kerstdiner op een later moment in te halen met collega's.





http://www.cnv.nl/kerststerren

http://www.cnv.nl