Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 25 november 2008

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 18 november. Toelichting: Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies: Instemmen met de besluitenlijst. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Vervolgkrediet planvoorbereiding project De Winkelbuurt. Beslispunten: Een krediet van 195.000 voor de planvoorbereidingskosten 2008 te verlenen. Een krediet van 770.000 voor de planvoorbereidingskosten 2009 te verlenen. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
3. Ruimtelijke invulling Oude Stationsgebied. Beslispunten: NS te berichten dat (concept-brief bijgevoegd) dat de plannen kunnen worden uitgewerkt op basis van
5 woningen, waarbij voorwaarden zijn:
- dat de woning van ten Have wordt gesloopt
- het achterterrein ontsloten blijft voor en beschikbaar komt voor parkeren t.b.v. het Fort Abcoude. Alternatieve beslissing i.v.m. 7e motie raad: NS berichten dat er een ruimtelijke visie voor het gebied wordt ontwikkeld. B&W-besluit: Aangehouden

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok

PORTEFEUILLE: wethouder J. Vonk-Vedder


1. Actualisering jeugdbeleid. Toelichting: In 2004 is de nota `Lokaal Jeugdbeleid Abcoude' vastgesteld. Ontwikkelingen sindsdien zijn verwerkt in een actualiseringnotitie. Voorgesteld wordt om naast het uitwerken van nieuw beleid (o.a. de regierol van de gemeente bij de totstandkoming van het CJG) vooral aandacht te geven aan: (1) versterking van het open jongerenwerk, (2) renovatie van de accommodatie Tumult, (3) adequate (speel) voorzieningen. Ambtelijk advies: De raad voorstellen in te stemmen met de nota Actualisering jeugdbeleid. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten. Aanvullen met afspraken uit overleg tussen Westhoek Wonen en College van B&W.
---


2. Tijdelijke skatevoorziening Achter de Kerken. Toelichting: Er wordt een tijdelijke en verplaatsbare skatevoorziening op het huidige basketbal/voetbalveldje op de locatie Achter de Kerken geplaatst. De skatevoorziening bestaat uit een aantal elementen en is geschikt voor de doelgroep van jeugd tussen 6 en 12 jaar. De skate-elementen zullen worden overgeplaatst naar een kavel langs het spoor het Stationsgebied. Deze kavel moet nog worden aangekocht door de gemeente. Ambtelijk advies:
1. Instemmen met de plaatsing van een tijdelijke en verplaatsbare skatevoorziening op het huidige basketbal/voetbalveldje op de locatie Achter de Kerken voor kinderen van 6 tot 12 jaar.
2. In te stemmen met plaatsing van een permanente skatevoorziening voor jongeren langs het spoor in het stationsgebied, in afwachting van de verdere gebiedsontwikkeling.
3. De gemeenteraad vragen een krediet beschikbaar te stellen van 43.000 en dit bedrag ten laste te brengen van de algemene reserve. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
3. Convenant gemeente Abcoude met de Vereniging Dorpsbelangen Baambrugge. Voorkeur uitspreken over:
1. De wijze van informatie van de gemeente naar de Vereniging Dorpsbelangen Baambrugge;
2. de wijze van advisering van de Vereniging Dorpsbelangen Baambrugge naar de gemeente;
3. formele overlegstructuren. B&W-besluit:
1 week aanhouden.
4. Schriftelijke vragen (art 39 RvO) D66 fractie inzake pakketmaatregelen AWBZ. Beslispunt: Bijgaand memo ter beantwoording van de gestelde vragen van de D66 fractie ter kennisname aanbieden aan de raad. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
5. Aanbesteding huishoudelijke hulp. Beslispunt: B&W heeft besloten scenario 1 ten aanzien van gunning huishoudelijke hulp aanbesteding te volgen en wacht de uitkomst ten aanzien daarvan met scherpe aandacht af en verwacht binnen 2 weken nadere informatie. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode


1. Rapportage urenbesteding t/m 3e kwartaal 2008. Kennisnemen van: Verdere toelichting op de rapportage urenbesteding t/m 3e kwartaal 2008 van de Milieudienst. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Subsidie-aanvraag SLOK (Stimulering Lokale Klimaatinitiatieven. Beslispunten:
1. In te stemmen met het indienen van de subsidieaanvraag (SLOK ­ aanvraag), Plan van Aanpak Klimaatbeleid 2008 ­ 2012 (bijlage 1).
2. De directeur van de milieudienst NWU te mandateren voor het indienen en ondertekenen van de aanvraag.
3. Bij toekenning, de directeur van de Milieudienst Noord-West Utrecht de opdracht te geven zorg te dragen voor de uitvoering van het plan van aanpak.
4. De uitkering "klimaatbeleid" te labelen en beschikbaar te laten komen aan de Milieudienst Noord-West Utrecht. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
---


3. Notitie Herhuisvesting Tumult Beslispunten:
1. Als uitgangspunt te hanteren dat het jongerenwerk zijn activiteiten uitvoert vanuit het gebouw Tumult, en daarmee het gebouw primair ter beschikking te stellen aan de doelgroep jongeren;
2. de vereniging The Tumult te beschouwen als een van de aanbieders van activiteiten voor jongeren van 16 jaar en ouder;
3. op basis van deze uitgangspunten een onderzoek te doen om te komen tot een gerenoveerd gebouw, met een duurzame onderhouds- en beheersstructuur;
4. de raad voor te stellen de Notitie herhuisvesting Tumult vast te stellen. B&W-besluit:
1 week aanhouden, notitie aanvullen met afspraken recent overleg Westhoek Wonen.

Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 2 december 2008. De secretaris, de burgemeester,


---

MANDAATBESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 25 november 2008

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Aanvraag lichte bouwvergunning gedeeltelijk vernieuwen en veranderen woonboerderij (met name gevels), Rijksstraatweg 129A, Baambrugge. Ambtelijk advies: Bouwvergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 17-11-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Aanvraag reguliere bouwvergunning voor het plaatsen van voorzieningen voor een atelier/werkplaats in de voormalige melkfabriek, Gein-Noord 32, Abcoude. Ambtelijk advies: Aanvraag bouwvergunning buiten behandeling laten. Mandaatbesluit d.d. 18-11-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.


---