Gemeente Lingewaal


gemeenten en Regio Rivierenland ondersteunen huiseigenaren bij energiebesparing
energielabel

Gemeenten en Regio Rivierenland gaan huiseigenaren stimuleren en (financieel) ondersteunen om energiebesparende maatregelen aan hun woning te treffen. Regio Rivierenland, gemeenten en provincie Gelderland trekken daarvoor in 2009 en 2010 200.000,-- uit.

Veel bestaande woningen zijn energie-onzuinig omdat zij gebouwd zijn in een tijd dat er nog weinig aandacht was voor energiebesparing en isolatie en energiezuinige installaties nog nauwelijks werden toegepast. Huiseigenaren weten vaak niet welke maatregelen zij kunnen treffen om de energiezuinigheid van hun woning te vergroten, de kosten van de maatregelen en de baten ervan (in termen van een lagere energierekening en een hoger wooncomfort).

Om die reden starten Regio Rivierenland en gemeenten in samenspraak met NUON, de installatiebranche en de provincie Gelderland het project Warm Welkom in Rivierenland. Het project is gericht op huishoudens die vanaf 1 januari 2009 naar een (andere) koopwoning in het Rivierenland verhuizen. Zij kunnen zich tegen een geringe eigen bijdrage van 50,-- door een deskundige uitgebreid laten adviseren over kosteneffectieve energiebesparende maatregelen. Wanneer zij daadwerkelijk overgaan tot het treffen van die energiebesparende maatregelen betalen gemeenten en Regio Rivierenland daaraan tot 1.200,-- mee.

Het project start op 1 januari 2009. Via verschillende kanalen worden huiseigenaren gewezen op het project en de wijze waarop ze zich voor het project kunnen aanmelden. Voor meer informatie over het project kunt u contact opnemen met Marc Bijlsma van Regio Rivierenland. Hij is bereikbaar onder telefoonnummer 0343-539921 of 06-23202781.