Gemeente Overbetuwe


Kick off vraagbundelingsproject glasvezel-internet voor bedrijven
---

Donderdag 4 december is in het gemeentehuis de officiele kick off gegeven voor het vraagbundelingstraject voor supersnel glasvezelinternet op de bedrijventerreinen in de gemeente Overbetuwe. Lees hier het volledige persbericht.

Ondernemers Overbetuwe op glasvezel?

Binnen 3 jaar is glasvezel-internet net zo gewoon als E-mail.â Dat stelt Ondernemersplatform Overbetuwe (OPO) op 4 december, bij de start van hun mediacampagne om supersnel internet naar de bedrijventerreinen in de gemeente Overbetuwe te krijgen.

Om glasvezelexploitanten zover te krijgen om daadwerkelijk te investeren in het ontsluiten van een bepaald gebied, is draagvlak nodig. Met de eerdergenoemde mediacampagne en drie voorlichtingsbijeenkomsten worden ondernemers in de regio attent gemaakt op de mogelijkheden en worden inschrijvingen verzameld. Pas wanneer er voldoende inschrijvingen zijn, zal worden begonnen met implementatie van de glasvezelinfrastructuur.

De inspanning van het Ondernemersplatform Overbetuwe richt zich op ondernemers gevestigd op de bedrijventerreinen Poort van Midden Gelderland Noord en Zuid te Heteren, De Aam en De Merm te Elst en tot slot De Schalm en Andelst-Oost te Andelst. Deze ondernemers worden uitgenodigd om aanwezig te zijn op één van de
voorlichtingsbijeenkomsten (maandag 26 januari in Elst, dinsdag 3 februari in Heteren en donderdag 12 februari in Andelst). Hier kunnen zij zich tevens direct inschrijven. De betreffende ondernemers ontvangen hierover nog een schriftelijke uitnodiging. Verder is er een speciale website in ontwikkeling, waar men zich uiteraard ook kan inschrijven: www.overbetuwedigitaal.nl.

Toekomst van internet

Op dit moment krijgen ADSL en kabel nog het predicaat âbreedbandâ, maar daar zal snel verandering in komen. Licht (en daarmee glasvezel) wordt gezien als de informatiedrager van de toekomst. Het is snel, stabiel, waardevast en goed te beheren. Met glasvezel kan de internetverbinding wel vijftig- tot honderdmaal sneller worden en dit opent, met name voor ondernemers, vele deuren. Denk hierbij aan goedkoop bellen via internet (VoIP), externe back-up, supersnel bestanden delen tussen meerdere vestigingen, remote werkplekken, videoconferencing, webshops, etc.

Het initiatief wordt ondersteund door de Gemeente Overbetuwe en de Kamer van Koophandel.