Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Zutphen - Rijbewijs kwijt                                 |

Tijdens een alcoholcontrole op zondagochtend 8 december rond 03:50 uur is een 28-jarige man uit Amersfoort aangehouden. Zijn rijbewijs is ingenomen.


Agenten hielden de man staande op de Van Heemstraat in Zutphen. Een blaastest op straat gaf aan dat de man onder invloed was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,47 blies. Het rijbewijs van de man is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Zutphen - Pizzakoerier overvallen                         |

Zondagavond 7 december rond 21:20 uur is een 17-jarige pizzakoerier overvallen in het Vogelpark in Zutphen. Hij werd geslagen en zijn portemonnee werd afgepakt.


De 17-jarige jongen moest een bestelling naar het Vogelpark brengen voor iemand die aan het vissen zou zijn. Aangekomen in het Vogelpark werd de pizzakoerier overvallen door 3 jongemannen die daar op een muurtje zaten. Hij werd door de jongemannen vastgehouden en geslagen. Vervolgens namen de jongemannen de portemonnee van de pizzakoerier af en vluchten richting de Isendoornstraat. De drie jongemannen waren allen gekleed in lange donkere jassen tot over de knie en ze hadden alledrie een capuchon op. De leeftijd van de jongemannen is naar schatting niet ouder dan 20 jaar. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar tips of getuigen. Mensen die iets gezien of gehoord hebben worden verzocht te bellen met 0900 - 8844.


EINDE BERICHTEN


Persvoorlichter


055 - 548 6058



---- --