Openbaar Ministerie


* >Vetverkeerdkrant over vuurwerk

Vetverkeerdkrant over vuurwerk

8 december 2008 - Openbaar Ministerie

Het Openbaar Ministerie (OM) werkt achter de schermen hard om geweld en vuurwerkoverlast rond de jaarwisseling te voorkomen. "Het doel is niet vuurwerkplezier van jongeren weg te nemen, maar om vandalisme te voorkomen." Dat zegt officier van justitie Roger Bos in het decembernummer van de Vetverkeerdkrant die vandaag is verschenen.

vetverkeerd-vuurwerk.jpg (28 Kb)

Verleden jaar is voor miljoenen aan straatmeubilair vernield. Bushokjes en straatlantarens gingen om en verkeersborden werden vernield. Scholen en auto's werden in brand gestoken. Dat kan natuurlijk niet zo doorgaan. Daarom moeten de hotspots in kaart worden gebracht. Waar zijn relletjes te verwachten? Vandalen zullen extra snel worden berecht en ze zullen de schade moeten vergoeden.

In de Vetverkeerdkrant ditmaal aandacht voor vuurwerk. Lawinepijlen, Chinese rollen, vlinderbommen, wat is toegestaan, wat is verboden? Hoe oud moet je minimaal zijn om vuurwerk te mogen kopen? Dat en nog veel meer in het decembernummer van de Vetverkeerdkrant.

Met de krant wil het OM jongeren informeren over de werking van het strafrecht. Wat doet het OM met strafbare feiten waar jongeren mee te maken kunnen krijgen? Eerder behandelde onderwerpen zijn cybercrime, seks in de wet, discriminatie, spijbelen, geweld thuis en geweld op school.

De krant verschijnt in een oplage van 50.000 en wordt o.a. verspreid via middelbare scholen, Haltbureaus en bibliotheken. Ditmaal wordt de krant ook tijdens voorlichtingsbijeenkomsten over vuurwerk door Haltbureaus verspreid. De Vetverkeerdkrant is een uitgave van het OM en verschijnt drie maal per jaar. De krant kan worden gedownload op www.OM.nl en www.vetverkeerd.nl. Daarnaast is een papieren uitgave van de krant gratis te bestellen via www.vetverkeerd.nl en www.postbus51.nl

Bestanden


* vetverkeerdkrantvuurwerk.pdf (3 Mb) | pdf-icoon pdf-bestand