Persberichten

VNU Exhibitions en Marqit winnen prestigieuze internationale prijs

Publicatiedatum: 08-12-2008

VNU Exhibitions Europe heeft met haar partner Marqit op 3 december in Brno de UFI Award 2008 "Best Webapplication for Visitors" in de wacht gesleept. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de the Global Association of the Exhibitions Industry (UFI). VNU Exhibitions bleef inzendingen van o.a. Fiera Milano, Messe München en Amsterdam RAI voor.


De Exporoute is door Marqit en VNU Exhibitions ontwikkeld en is voor het eerst integraal ingezet in België bij de beurzen Infosecurity.be en Storage Expo in maart 2008.
De webapplicatie stelt bezoekers in de gelegenheid zich zeer specifiek en diepgaand op de gepresenteerde producten en oplossingen van de exposanten te oriënteren. Nadat zij zich hebben voorgeregistreerd worden interesseprofielen gematcht met het aanbod van exposanten en relevante content zoals whitepapers, referentiecases, podcasts en webcasts die via een persoonlijke pagina bekeken en gedownload kunnen worden. Voor exposanten werkt de tool als leadgenerator waarmee al voor de beurs bezoekers kunnen worden gekwalificeerd en benaderd.

De Exporoute is vervolgens met succes ingezet tijdens Infosecurity.nl, Storage Expo, LinuxWorld en het Tooling Event in november 2008.
De resultaten zijn opzienbarend. 72 Procent van de IT-professionals die zich heeft geregistreerd voor toegang heeft gebruik gemaakt van de Exporoute. Drie van de tien bezoekers heeft de Exporoute meer dan twee maal geraadpleegd. In totaal zijn 2245 documenten gedownload. De inzet van de Exporoute bij Infosecurity.nl heeft verder geleid tot een significante verlaging van het percentage thuisblijvers (-5%) onder geregistreerde bezoekers.

Projectmanager Marloes van den Berg van VNU Exhibitions is blij met de prijs: "We bieden bezoekers, maar ook exposanten een nieuw instrument. We zien dat de Exporoute leidt tot een grotere betrokkenheid van voorgeregistreerden bij de beurs. Exposanten zien welke bezoekers hun documenten downloaden. Dit is belangrijke marktinformatie. Op basis daarvan kunnen ze besluiten afspraken te maken met bezoekers. Ze kunnen ook in contact treden met voorgeregistreerden die whitepapers hebben gedownload, maar uiteindelijk de beurs niet hebben bezocht. Hierdoor strekt beursdeelname zich niet alleen uit tot bezoekers, maar ook tot no-show."

"Met de ontwikkeling van Exporoute is een duidelijke brug geslagen tussen de online searchmogelijkheden die Marqit biedt aan IT-professionals tijdens hun oriëntatie- en selectieproces van ICT-oplossingen," aldus Roderick Wijsmuller, managing director van Marqit. "Door dit ook te vertalen naar een live-omgeving zie je dat werkelijke crossmediale benadering efficiënt werkt voor eindgebruiker én leverancier."

-.-.-.-.-.-


Noot voor de redactie (