Politie Rotterdam Rijnmond

Maandag 8 december 2008


* POLITIE ONDERZOEKT TOEDRACHT BEDREIGING

ROTTERDAM-ZUID - De politie onderzoekt de toedracht van een bedreiging op een snackbar.
Zondagavond rond half negen kreeg de politie melding dat bij een snackbar aan de Schere. Aldaar zou sprake zijn van een bedreiging met een mes. Er was een man binnengekomen die een mes bij zich had en wilde geld hebben. Een medewerker pakte hierop ook een mes, waarop de verdachte de zaak verliet. De politie onderzoekt de toedracht.


* ALCOHOLCONTROLE
ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft een alcoholcontrole uitgevoerd op de Zaagmolenkade en op de Pompenburg. Dit was op zaterdagavond van tien uur tot zondagochtend zeven uur.
Daarbij hebben 592 bestuurders geblazen waarna 11 medewerkers teveel bleken te hebben gedronken. Onder deze bestuurders bleek teven een persoon te zijn die nog een openstaande boete van 1062 euro had. Deze moest direct betaald worden. Ook op zondagochtend tussen zeven uur en half negen voerden agenten een controle uit. Ze namen 50 blaastesten af, waarna bleek dat 1 bestuurder met 325 ugl teveel had gedronken. Deze persoon was een beginnend bestuurder. Agenten voerden de controle uit op de Schieweg.


* AANHOUDING VERDACHTE FIETSENDIEF
SPIJKENISSE - De politie heeft een verdachte opgepakt voor fietsendiefstal. De politie kreeg zondagochtend rond half zes de melding dat zojuist iemand een fiets gestolen had aan de Koperwiekhoek. De dader hiervan zou fietsen richting het winkelcentrum. Politiemensen stelden direct een onderzoek in de omgeving in. Op de Winston Churchillaan troffen de agenten de 32-jarige man uit Rotterdam aan. Ze hielden hem direct aan waarna ze hem overbrachten naar een politiebureau waar ze hem insloten voor nader onderzoek. Politiemensen namen de fiets in beslag. Tevens vonden ze ook nog een kleine hoeveelheid verdovende middelen bij de man.


* ALCOHOLCONTROLE OP COOLSINGEL
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft een alcoholcontrole uitgevoerd op de Coolsingel.
Zondagmorgen van één uur tot negen uur controleerden agenten 656 bestuurders op het gebruik van alcohol. 26 bestuurders bleken teveel te hebben gedronken. 5 rijbewijzen zijn ingevorderd door agenten. Tijdens de controle is één busje drie maal gecontroleerd. Elke keer was er sprake van een andere bestuurder. Alledrie de personen zijn aangehouden voor het rijden onder invloed. Tevens is één van de bestuurders in hetzelfde busje weggereden nadat zijn rijbewijs net hiervoor was ingevorderd door agenten. Deze bestuurder is toen wederom aangehouden, deze maal voor het rijden onder invloed en rijden met een ingevorderd rijbewijs. Hij is voor onderzoek overgebracht naar een politiebureau. Tijdens de controle zagen agenten nog een persoon die een vernieling aan het plegen was bij een ruit van een kledingwinkel aan de Coolsingel. De verdachte stelde zich agressief. Agenten gebruiken pepperspray om de verdachte onder controle te krijgen, waarna ze hem overbrachten naar een politiebureau voor nader onderzoek.