Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 08-12-2008

Tweede arrestatie in onderzoek Tilburgs schietincident

TILBURG: Het rechercheteam dat het neerschieten van een 32-jarige man in of voor een woning aan de Bisschop van Zoesstraat onderzoekt heeft gistermorgen in Tilburg een tweede arrestatie verricht. Het betreft een 16-jarige Tilburgse jongen. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij het incident dat op zaterdag 15 november jl. rond 23.15 uur plaats vond. Eerder, op 04 december jl. werd in Tilburg een 17-jarige Tilburgse vrouw aangehouden.

Het slachtoffer liep schotwonden op en werd per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis, waar hij enkele dagen werd behandeld. De politie formeerde direct een Team Grootschalige Opsporing. Er werd onder meer een sporen- en een buurtonderzoek ingesteld. Kort na het incident arresteerde de politie de 36-jarige bewoner van het pand. Hij werd uitgebreid verhoord en daarna weer in vrijheid gesteld.

De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen verricht zullen worden. Wellicht kan dan ook meer duidelijkheid gegeven worden over de toedracht van het incident.

Politie houdt tweetal aan voor diefstal in vereniging

TILBURG - De politie heeft gistermiddag tegen 16.00 uur in de
Heuvelstraat een 47-jarige man en een 42-jarige vrouw, beiden
afkomstig uit Beuningen aangehouden voor winkeldiefstal. Een
oplettende klant meldde het personeel van een warenhuis dat twee klanten zich in de winkel verdacht gedroegen. De bedrijfsbeveiliging werd in kennis gesteld die de man buiten de zaak aansprak. Onderzoek wees uit dat hij voor een totaalbedrag van ruim 400 euro aan gestolen goederen, zoals lingerie, kerstversiering en schoenen in zijn tas had. De vrouw meldde zich korte tijd later. Beide verdachten zijn
overgedragen aan de gewaarschuwde agenten.

Beginnend bestuurder raakt rijbewijs kwijt

TILBURG - De politie heeft gistermiddag tegen 14.00 uur op de
Spoorlaan een 24-jarige automobilist uit Oosterhout aangehouden voor het rijden onder invloed. Aanleiding tot een controle was het
rijgedrag van de man. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 530 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Tijdens het verhoor verklaarde de automobilist dat hij zowel alcohol als drugs gebruikt had. Omdat de man beginnend bestuurder is, werd zijn rijbewijs ingevorderd.

De wetgeving voor beginnende bestuurders is strenger dan voor ervaren deelnemers aan het verkeer. Voor de beginners ligt de grens op 88 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (=ug/l); voor ervaren bestuurders is dit 220 ug/l. Een beginner is iemand die na 29 maart 2002 het rijbewijs heeft gehaald. De eerste vijf jaar geldt voor hen de lagere limiet. Dit percentage geldt ook voor alle brom- en
snorfietsers tot 24 jaar. Doel van de regels is om de combinatie van drinken en rijden tegen te gaan. De strengere regels gelden voor jongere en minder ervaren bestuurders, omdat juist die groep een hogere kans heeft op een ongeluk of het veroorzaken daarvan.

Man trekt in beschonken toestand aan haren vrouw

TILBURG - De politie heeft gistermiddag rond de klok van 13.15 uur op het Centraal Station aan de Spoorlaan een 38-jarige man uit Asten aangehouden voor mishandeling. Gewaarschuwde agenten namen poolshoogte en zagen op het station dat de man door medewerkers op afstand werd gehouden. Hij had eerder contact gezocht met een vrouwelijke reiziger. De vrouw was daar niet van gediend en gaf dit de verdachte woordelijk aan. De man, die onder invloed van alcohol verkeerde was het niet eens met haar reactie. Hij liet dat merken door aan haar haren te trekken.

Vriend grijpt vriendin bij de keel

TILBURG - De politie heeft gisterochtend rond 10.30 uur in de woning van het slachtoffer in Tilburg een 38-jarige Tilburgse man
aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 28-jarige vriendin te hebben mishandeld. De man is op het bureau in verzekering gesteld.

Het tweetal kreeg in de woning een woordenwisseling. Tijdens de woordenwisseling greep de man zijn vriendin bij de keel en kneep deze dicht. Het was niet de eerste keer dat hij haar keel dicht kneep Tijdens de relatie is het meerdere keren voorgekomen. De politie trof de man in de woning aan en nam hem mee naar het bureau.

Politie deelt 16 bekeuringen uit tijdens verlichtingscontrole

TILBURG - De politie heeft vanmorgen, tijdens een verlichtingscontrole gericht op schoolgaande jeugd, op de Spoorlaan in totaal 16
bekeuringen uitgedeeld. Agenten die belast waren met de controle viel het op dat een groot gedeelte van het fietsend verkeer de juiste verlichting voerde.

auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 08-12-2008 11:57 | © Regio Midden en West Brabant |