SAP

SAP komt met oplossing voor energiemanagement

Verbeterde functionaliteit geeft productiebedrijven mogelijkheid om energiemanagement effectiever te reguleren

's Hertogenbosch - 23 oktober 2008 - SAP heeft een nieuwe oplossing geïntroduceerd die voorziet in het effectiever meten, rapporteren en consumeren van energie. Met SAP Energy Management kunnen ondernemingen informatie over energieverbruik in alle bedrijfslagen verzamelen, gebieden identificeren waar energiereductie mogelijk is, en de energieresultaten over de gehele onderneming zichtbaar maken.

Stijgende energiekosten en de wens om negatieve effecten op het milieu te reduceren hebben ertoe geleid dat bedrijven steeds meer zoeken naar mogelijkheden om de gegevens over energieconsumptie op een effectievere manier te verzamelen en te rapporteren. Inspelend op deze vraag is de Industry Value Network voor chemicaliën gaan werken aan uitbreiding van de energiemanagement mogelijkheden van de SAP Environmental Compliance applicatie.

SAP Energy Management is ontstaan uit de combinatie van SAP Manufacturing Integration and Intelligence (SAP MII) en de voormalige emissie management oplossing SAP Environmental Compliance. De oplossing is niet alleen geschikt voor chemiebedrijven, maar ook gemakkelijk inzetbaar in andere industrieën.

"De toename in energiekosten van de afgelopen jaren heeft onze klanten doen bewegen om elektriciteit, gas en andere brandstoffen te zien als onderdeel van de productiekosten" zegt Angelique de Vries, Managing Director van SAP Nederland. "Het gebruik van energie- en emissiemanagement oplossingen, geeft ondernemingen de mogelijkheid om energiegebruik te monitoren en te reduceren, waarmee ze de bedrijfskosten kunnen drukken en een bijdrage kunnen leveren aan een beter milieu".

SAP going Green
Als pionier op het gebied van duurzaam ondernemen en IT-leider in de Dow Jones Sustainability Index, is SAP toegewijd aan het helpen van organisaties bij het adopteren en toepassen van duurzaam ondernemen. SAP biedt een suite van softwareoplossingen waarmee bedrijven hun zakelijke processen kunnen optimaliseren en transformeren. Met SAP Environmental Compliance (EG) en SAP oplossingen voor GRC levert SAP oplossingen die bedrijven ondersteunen bij het beheer van de naleving van de milieuwetgeving, het verminderen van emissies, het leveren van rapportage, en het transparant maken van de supply chain. SAP is - naast de benoeming in de Dow Jones Sustainability Index - opgenomen in FTSE4Good, Oekom Global Challenges 50 en de G-100 van meest duurzame bedrijven. Op dit moment maken 17 van de 30 bedrijven die door BusinessWeek zijn benoemd tot leiders op het gebied van duurzaamheid gebruik van SAP-software.

Over SAP

SAP is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als grote internationale ondernemingen. De oplossingen van SAP helpen deze bedrijven hun bedrijfsvoering te stroomlijnen en aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. Daarnaast kunnen de bedrijven met SAP software hun relaties met klanten en partners overal ter wereld verbeteren. De basis hiervoor is SAP NetWeaver, het open integratie- en applicatieplatform voor op webservices gebaseerde applicaties. SAP heeft meer dan 25 branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail tot overheids- en financiële instellingen. Op dit moment gebruiken meer dan 76.000 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. In Nederland maken meer dan 1000 bedrijven in het MKB gebruik van SAP Business All-in-One oplossingen. SAP heeft dochterondernemingen in meer dan vijftig landen. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool 'SAP'. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl/allesoversap/
---