Politie Zuid-Holland-Zuid

07/12 Persberichten district Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

dordrecht, 07-12-2008

POLITIE HOUDT MAN AAN NA POGING INBRAAK SCHOOL

PAPENDRECHT Een ouderraadlid van de school aan de PJ Troelstrastraat was zaterdagochtend 6 december in de school aanwezig en hoorde plotseling een geluid dat hem vreemd voorkwam. Toen hij polshoogte ging nemen zag hij een onbekende man proberen een raam te openen aan de zijkant van de school. Toen dit niet lukte is de man weggegaan en waarschuwde de getuige de politie. De getuige kon een duidelijk signalement van de verdachte geven waaruit bleek dat het om een man ging die bij de politie bekend staat als inbreker. Nadat de politie in de omgeving had gezocht naar de man trof zij hem aan op de Amberdreef. Daar werd de verdachte, een 20-jarige inwoner van Papendrecht, aangehouden.

AANHOUDING MOEDER NA ONENIGHEID MET DOCHTER

LEERDAM Een onenigheid tussen een moeder en een dochter in een woning aan de Dirk Karsstraat heeft zaterdagmiddag 6 december geleid tot de aanhouding van de moeder. De vrouw was volgens haar dochter de woning van de dochter binnengedrongen. Eenmaal binnen was begon de moeder de dochter te mishandelen en vernielde verschillende spullen in de woning. De politie heeft hierop de 46-jarige inwoonster van Leerdam aangehouden voor huiselijk geweld.

TWEETAL AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING MET HONKBALKNUPPEL

PAPENDRECHT Twee mannen zijn zaterdagmiddag door de politie aangehouden voor het mishandelen van een vrouw in een woning aan de Staringlaan. De vrouw had een relatie gehad met één van de verdachten waarna er ruzie was ontstaan over een jas. Dit was voor de verdachten een reden om een honkbalknuppel te pakken en daarmee de vrouw te slaan. Die liep daarbij licht letsel op. Zij heeft aangifte gedaan bij de politie. De twee verdachten, een 18-jarige en een 21-jarige inwoner van Papendrecht, konden op de Vondellaan worden aangehouden. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

POLITIE HOUDT DRONKEN BESTUURDER THUIS AAN

AMEIDE Een politieagent die op weg was naar huis belde zaterdagavond 6 december zijn collegas met de mededeling dat hij achter een personenauto reed met een bestuurder die mogelijk onder invloed was van alcohol. De bestuurder reed slingerend over de Lekdijk en was duidelijk een gevaar voor andere weggebruikers. Op het moment dat de politieauto kon aansluiten bleek dat de bestuurder al thuis aan was gekomen bij zijn woning aan de Achthoven in Lexmond. Aangezien de politieagent duidelijk had gezien dat de man slingerend reed was dit voldoende om de man thuis aan te houden voor het rijden onder invloed. De bestuurder, een 52-jarige inwoner van Lexmond, werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar blies de man 995 ug/l waarbij 220 ug/l al is strafbaar gesteld. Het rijbewijs van de man is direct ingevorderd. De officier van justitie beslist of en wanneer de man zijn rijbewijs terug krijgt.

42-JARIGE BESTUURDER RIJDT ONDER INVLOED ZONDER GELDIG RIJBEWIJS

HARDINXVELD-GIESSENDAM Een 42-jarige inwoner van Dordrecht reed in de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 december over de A15 toen hij werd gecontroleerd door de politie. Het bleek dat de man te diep in het glaasje had gekeken. Hij moest mee naar het bureau en blies daar 570 ug/l wat normaliter betekent dat de man zijn rijbewijs moet inleveren. Toen er werd gecontroleerd of de man daadwerkelijk een rijbewijs had bleek dat deze ongeldig was verklaard en dat hij nog meerdere boetes had openstaan. De man kon niet direct betalen en is ingesloten. Een proces-verbaal zal worden opgemaakt. Zijn auto is door de politie veiliggesteld.

VERVELENDE MAN AANGEHOUDEN

GORINCHEM De politie controleerde in de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 december een auto op de Helene Swarthstraat in verband met mogelijk alcoholgebruik. Het bleek dat de bestuurster iets te diep in het glaasje had gekeken. De vriend van de vrouw weigerde zijn vriendin mee te laten gaan met de politie voor nader onderzoek. Ondanks meerdere herhalingen en vorderingen bleef de man zich vervelend opstellen en weigeren om mee te werken. Uiteindelijk werd de man, een 27-jarige inwoner van Gorinchem, aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. Zijn vriendin kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed.

MAN SLAAT RUIT IN VAN VERKEERDE ADRES

SLIEDRECHT Een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats was in de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 december wel erg dronken toen hij een ruit vernielde. De man wilde de woning aan de Lijsterweg in maar niemand wilde hem binnen laten. Het bleek niet te gaan om zijn eigen huis maar om het verkeerde adres. De man is aangehouden voor vernieling.