Politie Zuid-Holland-Zuid

8/12 Persberichten district Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 08-12-2008

MAN AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL VAN FIETS

PAPENDRECHT Een oplettende getuige belde zondagavond 7 december de politie met de mededeling dat er zojuist een fiets was meegenomen vanaf de Staringlaan. Met een duidelijk signalement op zak kon de politie niet veel later een 14-jarige inwoner van Papendrecht aanhouden met de fiets in zijn bezit. De jongen is ingesloten voor nader onderzoek.

POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR HUISELIJK GEWELD

GORINCHEM De politie heeft zondagavond 7 december een 40-jarige inwoner van Gorinchem aangehouden voor huiselijk geweld. Het slachtoffer, zijn 40-jarige ex-vrouw, kreeg bij het ophalen van wat spullen uit het huis een trap in haar rug. Door deze trap moest zij naar het ziekenhuis om zich te laten behandelen. De vrouw heeft aangifte gedaan. De man is direct aangehouden en in verzekering gesteld.

VERNIELING VAN AUTO DOOR VUURWERK

GORINCHEM De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een vernieling van een auto die zaterdagavond 6 december geparkeerd stond op een parkeerplaats aan de van Hogendorpweg. De eigenaar van de auto had zijn voertuig daar weggezet toen hij rond 19.00 uur plotseling werd opgeschrikt door een enorme klap. Het bleek dat onverlaten vuurwerk in zijn auto hadden gestopt en vervolgens de auto hadden vernield. Een raam van de auto lag 2 meter verderop in de bosjes. De 28-jarige inwoner van Gorinchem heeft aangifte gedaan bij de politie van vernieling. Die gaat vandaag met flyers de wijk in om eventuele getuigen op te roepen zich te melden bij de politie.