Digitaal meldpunt www.zorginzeeland.nl door bonden ingesteld

08/12/2008 13:13

CNV Publieke Zaak

Vakbonden CNV Publieke Zaak, AbvaKabo FNV, NU'91, Unie Zorg en Welzijn en FBZ hebben het digitale meldpunt www.zorgeninzeeland.nl ingesteld. Bij de bonden komen veel negatieve signalen binnen over de situatie binnen de ziekenhuizen in Zeeland. Om de reacties te bundelen is het meldpunt ingesteld.

Iedereen die zich zorgen maakt over de situatie bij de ziekenhuizen in Zeeland kan een melding achterlaten. Dat kan anoniem. "Hoe meer mensen hun ervaringen melden, des te beter kunnen we als bonden de gemeenten en landelijke politiek ervan overtuigen dat er iets moet gebeuren", zegt CNV bestuurder Jacob Riepe.

Zorgen

De bonden maken zich ondermeer zorgen om Ziekenhuis Walcheren en de Oosterscheldeziekenhuizen. Er is nog steeds geen duidelijkheid over de fusieaanvraag van beide ziekenhuizen. Intussen wordt het Ziekenhuis Walcheren wel steeds meer ontmanteld, een deel van het laboratorium is onlangs naar Goes verplaatst.

Een ander punt is dat vacatures niet meer worden opgevuld. De werkdruk bij het laboratorium en diverse verpleegafdeling stijgt. De Raad van Toezicht is intussen door de vakbonden verantwoordelijk gesteld voor de huidige gang van zaken omdat zij niet ingrijpen. Een goede gezondheidszorg op Walcheren is door de situatie niet meer gegarandeerd.

Een situatie die volgens de bonden niet acceptabel is. Vandaar dat het meldpunt in het leven geroepen is. Met de reacties willen de bonden naar de Raad van Toezicht en politiek.





http://MijnVakbond.NL