Gemeente Soest

.

Dalweg op tijd open ondanks slechte weersomstandigheden

08 december
Werkzaamheden nog niet geheel afgerond

De afgelopen weken is hard gewerkt aan het groot onderhoud van een gedeelte van de Dalweg. Ondanks de wisselende weersomstandigheden heeft aannemersbedrijf Dura Vermeer infrastructuur ervoor gezorgd dat de Dalweg morgen al weer in gebruik kan worden genomen.

In het nieuwe ontwerp van de Dalweg is de rotonde vervangen voor lage inritconstructies op de aansluitende zijwegen. De aanliggende fietspaden zijn in een "carrévorm" om een groot middeneiland in de Dalweg aangelegd. Ook ligt er nu een zebrapad waardoor voetgangers veiliger kunnen oversteken. De omleidingroutes komen vanaf vandaag te vervallen, verkeer kan gewoon weer gebruik maken van de Dalweg.

Helaas kan de aansluiting van de het zwembad Spleasure Centre en het verzorgingstehuis Daelhoven en Meander Medisch Centrum nog niet opengesteld worden. De rioleringswerkzaamheden op dat gedeelte hebben vertraging opgelopen in verband met de diepe ligging van het riool. De aansluiting zal dinsdag 9 december worden geopend en vrijdag 12 december zullen de rioleringswerkzaamheden voor het zwembad zijn afgerond.

Tot 12 december zal er een omleidingsroute blijven voor het zwembad Spleasure Centre. De overige omleidingsroutes via de Molenstraat en de Waldeck Pyrmontlaan worden maandag 8 december opgeheven. De afsluiting van de Waldeck Pyrmontlaan is dan weer in ere hersteld.