Gemeente Soest

.

Vuurwerkafval is een prijs waard

08 december

Agelopen jaarwisseling werd met succes de inzamelactie voor vuurwerkafval gehouden. Gemeente Soest, woningcorporaties Portaal en de Alliantie Eemvallei, Reinigingsbedrijf Midden Nederland en welzijnsstichting Balans geven ook dit jaar hier een vervolg aan.

Vuurwerkafvalzakken

De speciale vuurwerkafvalzakken zijn dit jaar gratis af te halen bij de vuurwerkverkooppunten, het gemeentehuis en het Servicepunt van Portaal aan de Nieuweweg 14A. Bovendien kunnen inwoners ook lege zakken krijgen bij de verschillende locaties waar op 2, 3 en 5 januari in Soest en Soesterberg vuurwerkafval ingeleverd kan worden.

Voor een goedgevulde vuilniszak met vuurwerkafval ontvangen inwoners bij de verschillende inleverpunten een lootje. Met dit lootje maken zij kans op verschillende mooie prijzen, zoals een fiets, een spelcomputer, staatsloten, een MP3-speler of een boeken/cd bon.

In de week van 15 tot en met 20 december wordt er bij alle inwoners van Soest en Soesterberg een brief bezorgd met uitgebreide informatie over de inzamelactie. De organiserende instanties streven ernaar het inzamelresultaat van vorig jaar, bijna 8000 kg, te evenaren.

Meer informatie over de inzamelactie op deze website: Vuurwerkafval