Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom, 08-12-2008

Politie houdt drietal aan bij drugsdeal in Roosendaal

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft zondagmiddag rond 17.15 uur drie mannen aangehouden die betrokken waren bij een drugsdeal. Agenten van het Courage-team zagen in de Brugstraat hoe een man, naar later bleek een 29-jarige Fransman uit Aubervilliers werd aangesproken door een andere man. Samen liepen ze naar het Knipplein waar ze een andere man ontmoetten. In een nabijgelegen bossage kocht de Fransman twee stukken hash van in totaal bijna 200 gram. Agenten grepen het drietal
vervolgens in de kraag. Behalve de Fransman werden nog een 28-jarige Roosendaler (runner) en een 49-jarige inwoner van Roosendaal (dealer) aangehouden. De drie mannen werden ingesloten op het bureau voor verder onderzoek.

Bergenaar rijdt dronken en zonder rijbewijs op motor

BERGEN OP ZOOM: Een 48-jarige man uit Bergen op Zoom is zondagavond kort voor 20.00 uur gearresteerd op het Boerhaaveplein. Surveillerende agenten in een onopvallende auto zagen dat de man op zijn motor laconiek door een rood verkeerslicht reed op de Gagelboslaan. Toen ze hem daarop aanspraken en de man langs de kant wilde zetten, ging hij onderuit door een defecte rem. De Bergenaar bleek onder invloed van alcohol (510 ug/l, goed voor een rijverbod van 5 uur) en had ook geen rijbewijs. Bovendien bleek de motor niet verzekerd. Het voertuig is in beslag genomen; de Bergenaar is na verhoor met diverse bekeuringen heengezonden.

Politie pakt Bergenaar op na vernieling tuinpoort

STEENBERGEN: De politie heeft een 38-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden wegens vernieling. Dat gebeurde zondagavond kort voor 23.30 uur op de Binnenvest. De verdachte forceerde daar een tuinpoort en bedreigde de bewoners. De mannelijke bewoner kreeg hem onder controle, waarna gealarmeerde agenten de Bergenaar in de kraag konden pakken. De Bergenaar en de bewoners kennen elkaar wel, maar wat nu de exacte aanleiding voor het incident was, is onbekend. De verdachte staat bekend als veelpleger en is daarom, conform de afspraken met het Openbaar Ministerie, in verzekering gesteld.

Vier bestuurders raken rijbewijs kwijt na forse snelheidsovertreding

ROOSENDAAL: Bij een snelheidscontrole van het regionale
VerkeersHandhavingsTeam (VHT) van de politie Midden en West Brabant zijn zondagmiddag vier bestuurders hun rijbewijs kwijtgeraakt. Agenten stonden met een lasergun op de Antwerpseweg waar maximaal 70 km/uur is toegestaan. De highscore werd behaald door een bestuurder die 114 km/uur reed. Ook werden er diverse passanten bekeurd die meer dan 30 km/uur te hard reden. Tegen alle bestuurders wordt proces-verbaal opgemaakt.

Taxibusje rijdt en glijdt van de weg in Roosendaal

ROOSENDAAL: Als gevolg van een glad wegdek is maandagmorgen rond 06.30 uur op de Leemstraat een taxibusje van de weg geraakt en in een sloot beland. Het busje werd bestuurd door een 40-jarige Roosendaalse. Ze had vijf passagiers in haar taxi die ze vanuit Roosendaal naar een fabriek in Rucphen wilde brengen. Twee van hen (Roosendaalse vrouwen van 53 en 56 jaar) zijn met respectievelijk schouder- en rugletsel naar het ziekenhuis gebracht. Het busje moest getakeld worden. Ook op andere plaatsen in de regio Roosendaal/Bergen op Zoom had het verkeer last van de gladheid.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 08-12-2008 13:26 | © Regio Midden en West Brabant |