Gemeente Roermond

Nieuwe verkeerssituatie in promenadegebied binnenstad

Vooruitlopend op de herinrichting van de Paredisstraat (voorjaar 2009) zijn vanaf maandag 8 december de Paredisstraat, westzijde Munsterplein en Sint Christoffelstraat (tot aan de onderdoorgang van Oorterhof) toegevoegd aan het promenadegebied, waardoor genoemde straten voortaan zijn afgesloten voor doorgaand verkeer. Ook wordt de aansluiting van de Pelserstraat met de Sint Christoffelstraat voor gemotoriseerd verkeer afgesloten. Het éénrichtingsverkeer in de Pelserstraat wordt opgeheven zodat in- en uitrijden via de Neerstraat mogelijk is. Bewoners en ondernemers zijn door middel van een brief op de hoogte gebracht van de consequenties voor hun bereikbaarheid.

Mindervaliden in het bezit van een gehandicaptenparkeerkaart kunnen van maandag tot en met zaterdag tussen 9.00 uur en 18.00 uur en op koopavonden tot 21.00 uur gebruikmaken van de 4 aangelegde gehandicaptenparkeerplaatsen achter V&D, de 2 aangelegde gehandicaptenparkeerplaatsen in de Sint Christoffelstraat (ter hoogte van de onderdoorgang Oorterhof) en de aangelegde gehandicaptenparkeerplaats in de Schuitenberg. Bij het postkantoor en in de Munsterstraat nabij de Heilige Geeststraat en het Paradies zijn 3 bestaande parkeervakken heringericht als permanente gehandicaptenparkeerplaatsen. De bestaande gehandicaptenparkeerplaats in de Neerstraat, ter hoogte van de Steenen Trappen, wordt ongeveer 50 meter naar het zuiden verplaatst.

In de week van 8 tot en met 12 december is de Paredisstraat voor alle gemotoriseerd verkeer afgesloten in verband met kraanwerkzaamheden voor het aanbrengen van staalconstructies bij de Steenen Trappen. De toegang van het promenadegebied is dan via de Markt of de Leliestraat en het Munsterplein. Uitrijden is mogelijk via de bollard in de Sint Christoffelstraat naar de Schuitenberg.

Publicatiedatum: 08-12-2008 Bijgewerkt: 08-12-2008