Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven


8 dec 2008

Beste leerbedrijf 2008, de nominaties zijn bekend

Drie bedrijven, één titel: welke factoren bepalen het succes

Om het belang van leren in de praktijk te benadrukken en te stimuleren is in 1996 door toenmalig minister Ritzen van OCW de prijs voor het beste leerbedrijf van Nederland ingesteld. Elk jaar dragen kenniscentra een aantal bedrijven uit hun branches voor die in aanmerking komen voor deze intussen felbegeerde titel. Zo ook voor 2008. Een deskundige jury nomineerde uit de vele aanmeldingen drie bedrijven voor een finale beoordeling. Daarbij is gekeken naar de bepalende succesfactoren. Op 12 februari 2009 wordt bekend welk bedrijf zich het beste leerbedrijf van Nederland 2008 mag noemen. Dat gebeurt tijdens een speciale bijeenkomst in Hotel Theater Figi, te Zeist. De prijs wordt uitgereikt door Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (OCW).

Genomineerden Beste Leerbedrijf 2008
De jury, bestaande uit vertegenwoordigers van onderwijs en bedrijfsleven, heeft drie leerbedrijven genomineerd voor de titel 'Beste leerbedrijf 2008'. Deze prijs wordt in 2009 voor de 13e keer uitgereikt.

- Transportservice Sliedrecht (TSS), uit Sliedrecht, voorgedragen door kenniscentrum VTL

- Tweede Kamer der Staten-Generaal/ Beveiligingsdienst, uit Den Haag, voorgedragen door kenniscentrum ECABO

- AAE B.V. uit Helmond, voorgedragen door kenniscentrum Kenteq

Deze bedrijven zijn genomineerd vanwege hun actieve deelname aan onderwijsvernieuwing, een innovatief opleidingsbeleid in hun eigen bedrijf en de vele mogelijkheden voor leerlingen uit diverse opleidingssoorten van verschillend niveau. Tijdens de uitreiking worden deze en andere bepalende succesfactoren nader tegen het licht gehouden.

Geldprijs & Sculptuur
Colo, vereniging samenwerkende kenniscentra voor beroepsonderwijs en bedrijfsleven, organiseert een speciaal evenement rond de bekendmaking van het winnende bedrijf. Het evenement vindt plaats op donderdag 12 februari 2009 in Hotel Theater Figi, te Zeist waarbij de prijs behorende bij de titel Beste leerbedrijf 2008, zal worden uitgereikt door Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt. De prijs omvat een cheque ter waarde van 2.500 en een sculptuur. Bovendien mag het winnende leerbedrijf zich een jaar lang 'Beste Leerbedrijf van Nederland 2008' noemen.

Voor meer informatie over dit evenement kunt u terecht op www.besteleerbedrijf.nl

*

*

*

*

*


* 27, 28-11 en 12-12-2008
3-daagse training Curriculumontwikkeling
* 09-12-2008
Game verantwoord Â. en geniet eens van een apple(visie)!

* 09 en 10-12-2008
BeroepsPraktijkVorming