Politie Noord-Holland-Noord

Videotheek overvallen

Heerhugowaard, 08-12-2008 o Zondag 7 december 2008, rond 17.30 uur, is de videotheek aan de Uiterwaard overvallen door twee mannen met een vuurwapen. De beheerder werd bedreigd en de mannen namen een geldbedrag mee uit de kassa, waarna ze met een auto op de vlucht sloegen.

Om 17.30 uur was de beheerder alleen in de videotheek. Op dat moment kwam er één van de mannen binnen, gewapend met een vuurwapen. Hij bedreigde de 39-jarige beheerder. De tweede man kwam hierna de videotheek in en liep naar de kassa waar hij geld uit pakte. Hierna renden de twee mannen samen de winkel uit en stapten in een gereedstaande vluchtauto waarmee ze met hoge snelheid wegreden in de richting van de Amstel.

Signalement:

Alleen van de man met het wapen is een signalement bekend: man, leeftijd tussen de 20 en 30 jaar oud, licht getinte huidskleur, sprak Nederlands met een onbekend buitenlands accent, droeg een bruine wollen muts en een grijze sportjas.

De beheerder raakte niet gewond maar is wel erg geschrokken. De politie heeft een onderzoek in de buurt ingesteld maar de daders niet meer aangetroffen.

Getuigenoproep

Getuigen die inlichtingen over deze overval kunnen verschaffen en nog niet met de recherche hebben gesproken worden verzocht te bellen met de politie in Heerhugowaard: 0900-8844.