Gemeente Winschoten


Winschoter binnenstad zeer divers!

Maar liefst 420 winkelcentra zijn door het CBI aan een diversiteitonderzoek onderworpen. Er wordt dan specifiek gekeken naar diversiteit in de food-sector en de non-food sector. Winschoten staat op deze lijst, als eerste Groninger gemeente, op nummer 20! Een geweldig resultaat. Niet alleen heeft Winschoten de langste winkelstraat van Nederland maar qua diversiteit scoort zij ook nog eens extreem hoog.
Vier jaar geleden werd door het CBI eenzelfde onderzoek uitgevoerd en toen scoorde Winschoten een 48ste positie. Winschoten zit dus duidelijk in de lift. De stad Groningen bevindt zich dit jaar op de 47ste plaats. Diversiteit is belangrijk voor een goed, evenwichtig winkelcentrum. Winschoten is al enkele jaren bezig om haar winkelcentrum te up-graden. Zo heeft de gemeente o.a. een zogenaamd `gevelfonds` in het leven geroepen. De gemeente wil door dit gevelfonds de kwaliteit van de winkelpuien in Winschoten verfraaien en verbeteren. Door middel van een subsidieregeling wordt het mogelijk een deel van de ontwerpkosten van de pui vergoed te krijgen. Spelregel daarbij is wel dat de pui voldoet aan bepaalde eisen.

In de top 3 staat Middelburg op 3, Haarlem op 2 en Nijmegen op 1. Helemaal onderaan zijn geëindigd Oldebroek 420. Hardinxveld-Giessendam op 419 en op 418 het winkelcentrum in de Schildersbuurt in Groningen.